Pernille Aalund: Når jeg fylder 100…

- Jeg vil være ligeglad. Ikke ligeglad med verden, men helt ligeglad med hvad andre tænker, skriver Pernille i sin klumme om at fylde 100. Og så vil hun farve håret grønt, neglene blå og hoppe i en lille, gul bikini…

Når JEG fylder 100, vil jeg farve mit hår i den samme grønne farve som den mos, jeg begravede mine tæer i på Bornholm engang. Jeg vil gå med korset og tournure, ryge en masse cigaretter og skylle det hele ned med en malt whisky af den slags, der river i halsen og sender en svag duft af tjære som skibsplanker ud i rummet.

Når jeg fylder 100, vil jeg oprette en profil på et datingsite og blæse på om de mænd, der skriver tilbage, er 30 år yngre. Måske vil jeg begynde at træne bodybuilding i det nærmeste center, og hvis røven ikke kan flyttes, vil jeg betale nogen for at flytte den! Jeg vil tage en taxa til den nærmeste jazzklub og sætte mig på en stol foran scenen, når saxofonisten løfter loftet i en teatralsk solo, der minder mig om den æske, jeg fyldte med sorg engang og satte på en hylde et glemt sted.

Sådan gør du 2013 til DIT år. Læs hvordan på Oestrogen.dk

Det er også muligt, jeg vælger noget helt andet… Et telt på en ø uden navn med tusindvis af digtsamlinger i kasser under en presenning. Eller en minimalistisk hytte under en oldgammel eg af den slags, hvor man bare må bøje sig i respekt. Jeg vil ha’ udsigt til fjorden og hver dag hente fisk fra mit garn eller plukke muslinger fra den nærmeste sandbanke. Mine tipoldebørn vil løbe med net efter sommerfugle og jeg vil blinke en tåre væk for hvert eneste grønne skud på en gren den første forårsdag. Grønne skud, som den mos jeg engang begravede mine tæer i på Bornholm.

Jeg vil ikke overhales indenom af livet – jeg vil overhale livet indenom. Jeg vil gøre lige præcis det, jeg aldrig helt turde, eller som jeg undlod, fordi jeg jo skulle leve med beslutningen ’hele resten af livet’. Som en tatovering. Navnet på ham, jeg altid har elsket, men aldrig helt fik. Store litterære passager eller bare første strofe af salmen ’Se nu stiger solen af havets kyst’ – mellem mine skulderblade.

Jeg vil ha’ blå negle og lægge mine bryster i en gul bikini af den slags, der i dag kan få en helt flok kvinder op af stolen på en facebookside, fordi den bliver båret af en kvinde, der HAR passeret 27 år. (Hvad rager det dem!)

Gør julen dig trist og ensom, så læs, hvad du kan gøre ved det, på Oestrogen.dk

Jeg vil være ligeglad. Ikke ligeglad med verden, men helt, helt ligeglad med hvad andre tænker. Jeg har helt sikkert doneret et hospital i Indien og adopteret 20 børn fra følelsesfattige familier. Begravet dem i kærlighed og bagt småkager i kilovis hver jul. Men jeg vil også være alt det andet. Med saft og kraft og tæft og vid.

Når jeg fylder 100 år … vil jeg love mig selv fortsat ALDRIG at løfte pegefingrene, når andre vælger et liv anderledes end det, jeg selv har valgt. Ikke dømme. Ikke moralisere. Bare folde egne vinger ud til det absolut sidste åndedrag.

Når jeg fylder 100, vil jeg se tilbage og tænke ’fuck’! Der var ikke den drøm, jeg ikke forsøgte at leve. Hvert år, hver måned, dag, time eller sekund. Jeg har vredet hver eneste dråbe ud af det stof, mit liv var vævet af, og der er ingen fortrydelser.