Pas på dit barns hud i kulden

Det går lynhurtigt med de små. Fra at have de blødeste, lækreste, hvide spædbarnskinder, har dit barn pludselig røde, ru og frostsprængte kinder på en kold vinterdag.

Derfor skal du huske at smøre med de rette produkter, så det ikke udvikler sig smertefuldt for de små.

De små børn er mere udsatte end voksne, fordi deres hud er tyndere og dermed lettere udtørrer i tørt frostvejr, det fortæller Else Guldager, der er sundhedsplejerske og ph.d. i Sundhedsvidenskab, til DR.dk

Derfor skal du bruge dit barns babyshampoo til dit eget hår. Læs mere på Mama.dk

De små kinder, næsetip og hagen skal altså smøres, hver gang i skal uden for i frosten. Men husk, at det skal være ren, aftørret hud, du smører den fede creme på.

Det bedste, du kan bruge til spædbarnsansigtet er en vandfri creme, da vand i cremer er med til at udtørre huden. Men lægger du ikke lige inde med den slags, så vælg den fedeste du har. Gerne 70 % fedt siger sundhedsplejersken.

- Har du ikke en vandfri creme, så kan du smøre kinderne mindst 15 minutter, før dit barn skal ud i kulden. Tiden på de mindst 15 minutter betyder nemlig, at vandet er blevet opsuget i huden, siger Else Guldager til DR.dk.

Vær særlig opmærksom her
I visse perioder af barnets liv, vil dets hud være ekstra udsat. Det skal du også være opmærksom på.

-Når babyer får tænder eller er syge, kan det også udløse at huden bliver mere sart, fordi immunforsvaret er nede, siger Else Guldager til DR.dk.

Hvor koldt må der være, når dit barn skal sove udenfor? Find svaret på Mama.dk