Multitaskere er distræte mennesker

Er du overbevist om, at du sagtens kan køre i bil og tale i mobiltelefon på samme tid uden at miste koncentrationen, fordi du er en blændende multitasker?

Folk, der selv mener, de er fantastiske multitaskere, er i virkeligheden de dårligste multitaskere. De er i stedet meget lette at distrahere. Sådan lyder konklusionen på en ny undersøgelse, som en række amerikanske forskere står bag. Det skriver LIveScience.com

- Fra et alment sikkerhedsperspektiv er det lidt alarmerende, at de mennesker, der oftest benytter en mobiltelefon, mens de kører bil, er dem, der er dårligst til at multitaske, siger en af lederne bag undersøgelsen, David Sanbonmatsu, psykolog ved the University of Utah, til Livescience.com.

Får du intet produktivt fra hånden, fordi du overspringshandler? Tjek det på Femina.dk

De lader sig let forstyrre
Undersøgelsen, som var delt op i to afdelinger, blev udført blandt 275 bachelorstuderende. Først blev de studerende bedt om at udføre en test, hvor de selv skulle rapportere tilbage, hvor gode de mente, de var til den, og hvor impulsive og sensationssøgende, de var.

Dernæst skulle de udføre en vanskelig opgave, hvor de skulle lave matematiske udregninger, samtidig med de skulle huske bestemte bogstaver.

De studerende, der selv mente, de var bedst til at multitaske, angav også, at de ofte kørte bil og talte i mobiltelefon samtidig. Desværre viste resultatet af undersøgelsen, at netop disse studerende faktisk var dem, der var dårligst til at multitaske overhovedet.

- Folk multitasker ikke, fordi det gør dem mere produktive, men fordi de er distræte, så de fanger interesse for ting omkring dem, der ikke er vigtige, siger psykolog David Sanbonmatsu.

Er du typen, der multitasker? Tag testen på Femina.dk