Michelle Williams: Korthåret på grund af Heath Ledger

I juli i år klippede Anne Hathaway sine lange lokker af. Hun skulle spille den døende Fantine i filmatiseringen af Victor Hugos udødelige tragedie, Les Misérables. Det blev starten på en ny stilfase for Anne, der pludselig kunne gå i blomstrede kjoler uden skræk for at virke for piget.

Men hvad er det ved vores stilopfattelse, der gør, at vi ikke kan have både lange lyse lokker og forkærlighed for pigede kjolesnit og blomsterprint? Hvad er det for en fordom, der gør, at stjerner som Anne Hathaway, Michelle Williams, Emma Watson og Halle Berry føler, at de bliver taget mere alvorligt, får tilbudt bedre roller, eller kan gå i flere kjoler, hvis de vælger en kort frisure?

Michelle Williams klippede i sin tid sine lange lyse krøller af, fordi hendes daværende kærlighed, Heath Ledger bedst kunne lide kort hår.

- Jeg klippede det for den eneste mand, der nogensinde har kunnet lide kort hår, og jeg bærer det til minde om en, der virkelig elskede det, siger Michelle Williams om sin Pixie-frisure til ELLE.

Er du en modepige, en Hollywood-diva eller en sexet glamour girl? Se på elle.dk, hvad din frisure siger om dig

Trods modstand fra mænd og datteren Matilda, har Michelle valgt at vedligeholde sin korte frisure.

- Jeg er virkelig blevet glad for det - og jeg føler mig som mig selv med kort hår,  siger hun.

Siden, hun blev korthåret har hun da også for alvor fanget modemagasiners opmærksomhed. Det samme gjaldt Emma Watson, der efter, at Harry Potter-eventyret var slut, fik klippet sit hår kort. Watson fik en modelkontrakt med Burberry.

- Fælles for dem er, at de ville af med deres pigede ry, siger ELLEs skønhedsredaktør, Maria Frederikke Munch om de stjerner, der har ladet lokkerne falde og tilføjer:

- Emma Watson blev kendt som troldkvinde i Harry Potter-filmene. Hun ville se mere voksen ud og vise, at hun kunne noget mere.

Men ifølge Maria Frederikke Munch skal man ikke tro, at en drenget frisure automatisk betyder, at man kan boltre sig mere i pigede pastelfarver og blonder. Der skal arbejdes for det.

- Man skal ikke lade sig narre, for det kan tage lige så lang tid at sætte kort hår, som det tager at sætte langt hår. Man bruger mindre shampoo, men mere stylingprodukt, siger hun.

Se fem kvindelige stjerner, som er allerflottest med kort hår på elle.dk