Louise Wolff: Plagede om at blive vært

Selv om hun er en af DRs mest populære værter, så afslører hun, at hun måtte plage om at blive vært på Danmarks Indsamlingen

Når Danmarks Indsamlingen løber af stablen i aften, så er det Louise Wolff, der sammen med Nikolaj Koppel, skal sørge for at seerne får en god aften. For efter lige netop at være blevet færdig med dette års MGP, hvor hun var vært sammen med Sofie Lassen-Kalken og Lise Rønne, så er det videre til næste store begivenhed.

Kort tid efter Sofie Lassen-Kalken vendte tilbage efter barsel stod hun på scenen igen. Få svaret på, hvordan det var på soendag.dk

Stort sceneskift
Og man må sige, at det er noget af et sceneskift. Fra masser af musik handler det nu om den velgørende Danmarks Indsamling, hvor DR i samarbejde med en række velgørende organisationer og foreninger arbejder for at samle penge ind til Afrika.

Og Louise Wolff var også vært for indsamlingen i 2012. Og faktisk stak hun selv hovedet ind til ledelsen og sagde: ’Hvis I kan bruge mig, vil jeg meget, meget gerne være vært igen,’ fortæller hun til SØNDAG.
Faktisk påstår hun, at hun ’har plaget dem alle sammen i flere måneder om at få lov’.

Louise Wolff begyndte sin karriere som praktikant på DR. Find ud af hvordan det endte med at hun er blevet en af DRs mest populære værter

Uganda gjorde kæmpe indtryk
Fordi, forklarer hun, det, hun oplevede i Uganda, da hun rejste derned i forbindelse med sidste års Danmarks Indsamling for at se, hvad pengene fra en tidligere indsamling har udrettet, gjorde et kæmpestort indtryk.

– Jeg oplevede en pige på 17, der som 14-årig var blevet tvunget med ud i bushen, hvor hun blev elskerinde for en oprørshærs leder, som hun også fik barn med. En rædselsfuld skæbne. Men hun havde netop fået et nyt liv i landsbyen og havde liv i øjnene, fortæller Louise Wolff.

– Sådan så jeg mange eksempler på, hvordan det er lykkedes at få børn og unge, der er sluppet ud af oprørshærens kløer, hjulpet tilbage og indlemmet i deres landsby igen.  Der er jo ikke råd til psykologhjælp dér. Men med små midler lykkes det alligevel at hjælpe børnene, siger hun.