Løb er mere effektivt end gang

Rigtig mange danskere spænder løbeskoene, hopper i løbetøjet og begiver sig ud på veje og stier for at tilbagelægge deres vante rute. Men der er også mange der undlader at sætte fart på skridtene og i stedet går en rask gåtur.

Men hvis man er på gåholdet, så forbrænder man slet ikke lige så meget i forhold til løbeholdet.

LÆS MERE: Vil du gerne i gang med at løbe, så får du her fem tips

Det viser ny forskning, hvor en gruppe forskere ved Syracuse University i USA, har undersøgt en gruppe kvinder og effekten på kalorieforbrændingen ved henholdsvis 1,6 kilometer løb og gang.

Det viste sig, at kvinderne forbrændte i gennemsnit 105 kalorier under 1,6 kilometer løb sammenlignet med 74 kalorier, når de gik den samme distance.

LÆS MERE: Så let sparer du 100 kalorier

Løb forbrænder op til fire gange så meget per minut
Du øger altså din kalorieomsætning med over 40 procent, når du løber, sammenlignet med at gå. Når du så oveni tager hensyn til den tid, du bruger på at gå sammenlignet med at løbe den samme distance, så kan du nå at forbrænde op til 4 gange så meget per minut, i forhold til at gå.

Men kalorieomsætning er selvfølgelig ikke alt, og der er masser af fordele ved at gå, som eksempelvis at få styrket ens knogletæthed, men du forbrænder bare ikke helt de samme antal kalorier som ved at løbe den samme tur.

Kilde: runnersworld.com