Lækker hverdagsmad: Laksefrikadeller

Efter alle decembers lækkerier og knap så sunde retter kan det være svært at komme tilbage til hverdagen. Man er kommet helt ud af rutinen med at lave ganske almindelig mad. Men det behøver slet ikke at være så svært. Find dine kendte retter frem igen og søg inspiration i blade og på nettet efter nye hverdagsmenuer.

Få opskrifterne på 10 nemme hverdagsretter på Isabellas.dk

Opskrift på pocherede laksefrikadeller med grøntsags sauce

LAKSEFARS:
600 g laksefilet, uden skind og ben
• 1 tsk. salt
• 4 æg
• ½ dl piskefløde
• Havsalt og peber

 GRØNTSAGSSAUCE:
1 løg
• 1 skalotteløg
• 2 porrer
• 1 rød snackpeber
• 2 stilke bladselleri
• 3 spsk. rapskimolie
• 1 spsk. smør
• 1 stor dåse tomatpuré (140 g)
• 1 dl hvidvin
• 3 dl vand
• 2 dl fløde
• Havsalt og peber
• 1 bundt bredbladet persille, hakket

Ønsker du ikke at bruge hvidvin, kan du sagtens erstatte den med en god grøntsags- eller fiskebouillon.

 TILBEHØR: Ris
– gerne både hvide og vilde

Har december sat sine spor med lidt for mange kilo på din krop? Få opskrifterne på 7 lækre salater på Isabellas.dk
 
Laksefrikadeller
Skær laksefileten i store stykker, og kom dem i en foodprocessor eller blender, og drys 1 tsk salt på. Kør, til kødet er sejt og grofthakket. Tilsæt æggene et ad gangen, mens maskinen kører, men kør ikke længere tid end nødvendigt, så ødelægger du fiskekødet. Pisk fløden i med salt og peber. Bring vand i kog i en sauterepande. Skru ned for varmen, når vandet koger, så det kun har små bobler. Form farsen til boller med skeer, og pocher dem i sauterepanden i 4-5 min. Tag dem op med en hulske, og stil dem til side.

Lav nu saucen
Pil løgene, og hak dem fint. Vask og klargør de andre grøntsager. Skær dem i små tern. Opvarm olie og smør i en sauterepande. Svits løgene, til de er klare.

Tilsæt de andre grøntsager, rør rundt, og lad grøntsagerne stege i 3-4 min. Tilsæt tomatpuré, og vend godt rundt med en grydeske. Hæld vin og vand på, og lad det simre under låg i 10 min. Hæld derefter fløde på, og kom laksefrikadellerne i saucen. Skru ned for varmen, og lad retten småsimre uden låg i 8 min. Smag til med havsalt og peber.
Rør hakket bredbladet persille i lige inden servering. Server med ris til.