Kvindelige chefer planlægger deres drikkeri

Hvis den kvindelige chef prøver at følge med mændene, når det kommer til alkoholindtag, bliver hun sikkert upassende fuld. Siger hun nej tak helt fra start, bliver hun måske opfattet som asocial.

Det kan være en svær balancegang for de kvindelige ledere, når det kommer til at styre indtaget af alkoholiske drikke i arbejdstiden. Derfor er de meget strategiske omkring det og bruger forskellige metoder, viser en ny undersøgelse, der er lavet af sociologen Kristin Buvik fra det norske Statens Institut for Rusmiddelforskning, SIRUS. Det skriver Magasinet Arbejdsmiljø

Er du kvinde og mor? Så er der grobund for, at du vil være en god chef. Læs hvorfor på Femina.dk

Det vigtigste for de kvindelige ledere er at bevare deres kontrol, og deres strategi er, at de skal vise, at de drikker med, men undgå at drikke sig fulde. De afslørede over for sociologen, at de har forskellige tricks, som de benytter sig af undervejs. Fx tager de små slurke, holder nøje regnskab med antal glas og placerer sig strategisk, så de kan hælde noget ud undervejs. De kvindelige ledere mener, at de bliver bedømt som simple og højrøstede, hvis de bliver fulde.

Værst for kvinder på toppen
Problemet er større for kvindelige ledere end for kvinder generelt på arbejdsmarkedet, da de kvindelige ledere oftere indgår i sammenhænge, hvor der er alkohol involveret, viser undersøgelsen. Det kan fx være frokoster eller aftenmøder med andre chefer eller samarbejdspartnere. Undersøgelsen viser da også, at kvindelige ledere generelt drikker mere end deres kvindelige ansatte.

Kvindelige forbilleder giver os stress. Læs hvorfor på Femina.dk