Kvinde kend din kål

Kål har altid har haft et dårligt omdømme og står ikke lige frem på de flestes liste over livretter.  Det vil de to kvinder Emilia, Weir og Camilla van Norde – også kendt som kålkællingerne - ændre på  med programmet ’Kålkællingerne’ der ruller  over skærmen hver søndag kl. 21.
 
Kåleventyret begyndte da Emilia og Camilla en aften inviterede nogle venner på den klassiske kålret Jeppe's Kål. Det var dog begrænset, hvor mange de kunne proppe ind i den ene kællings 30 kvadratmeter store ungdomsbolig, og derfor flyttede de hurtigt arrangementet til byens studenterhus, hvor op mod 80 fattige medstuderende fra Designskolen Kolding kunne spise sig mætte i kællingernes kålretter. Sidenhen har menuen udvidet sig bredt. Den har stået på alt fra kålsteg med grønkålschips, kål au vin og kålboller i karry til kålskål, dessertkåls tarteletter og kålis.

Få opskrifter med kål og kend de forskellige kåltyper på Isabellas.dk

Højt hår og rød læbestift
For Kålkællingerne er mad med kål ganske givet en stor del af konceptet - men eftersom de to kællinger er designere og ikke kokke, og veninder frem for kollegaer, er vejen til resultatet, overleveringen og modtagernes oplevelse med at indtage maden ligeså vigtig. Det ses også i programmerne, der er fyldt med humor og ikke mindst flotte kjoler i 50’er-stil, højt hår og masser af rød læbestift. Se det hver søndag kl. 21 på DR2.

Kål er sundt – få 10 lækre kålopskrifter på Madogbolig.dk