Komplimenter får os til at holde slankekuren

Stod vægttab øverst på din liste over nytårsforsæt og har du tidligere i dit liv forsøgt at gennemføre en slankekur? Så ved du også, at det kræver en kæmpe indsats og masser af motivation, hvis du skal nå dit mål.

Det viser sig i en ny undersøgelse, at en stor del af din motivation til at fuldføre sandsynligvis kommer udefra. Det betyder nemlig en hel del, at folk omkring dig komplimenterer dig undervejs. Det skriver Dailymail.co.uk 

Få en kalorietabel over de mest almindelige fødevarer -  lige til at hænge på køleskabet. Se den på Q.dk

Det er en britisk undersøgelse, der er iværksat af producenten bag slankepillen XLS-Medical Fat Binder, der viser, at mere end en fjerdedel mister motivationen, hvis ikke deres anstrengelser og vægttab påskønnes af andre. 

85 % af deltagerne i undersøgelsen svarer, at det virker motiverende på dem, hvis de modtager blot små, oprigtige komplimenter. 66 % vil desuden gerne have, at folk spørger dem, om de har tabt sig. 53 % vil gerne have ros for deres udseende, og ordene ”du ser fantastisk ud” vil give dem det boost, de har brug for.

Se hvilke fælder, du skal undgå, når du vil holde din slankekur, på Slankedoktor.dk

Vi har brug for støtte undervejs
Helen Bond, der er diætist og konsulent hos XLS-Medical Fat Binder, forklarer, at familie og venner kan gøre en stor forskel, når en person beslutter sig for at kaste sig ud i et vægttab.

- At andre tilkendegiver din succes, synes at spille en afgørende rolle for, om personen på kur, holder motivationen i længden. Anerkendelse fra venner og familie kan give et stort boost til moralen. En kostomlægning giver belønning i sig selv, men komplimenterne kan være det, der afgør, om man når sit mål, siger Helen Bond til Dailymail.co.uk.

Nogle komplimenter kan imidlertid være fornærmelser maskeret som smiger. Og de har den modsatte effekt. Deltagerne i undersøgelsen svarer, at de mest almindelige af slagsen er eksempelvis at betegne folk som ’velnærede’ eller ’kurvede’. Andre lader som om, de giver et kompliment, når de bruger ordvalget ’du ser sund ud’ til en, der vejer nogle kilo for meget.