Køb unikke julegaver og undgå juletravlhed

Vil du undgå stressede julegaveindkøb i december? Vi guider dig til, hvordan du både kan få en afslappet jul, spare penge og give dine kære helt unikke gave ved at besøge Danmarks hyggelige julemarkeder.

Vi kender det alle sammen. Overfyldte butikker med stressede kunder, som skal købe gaver til både ægtefællen, børnene, tanten og naboen. Vi lover os selv, at næste år skal vi altså købe julegaver tidligt! Alligevel ender vi med at være helt paniske lillejuleaften, fordi vi har glemt at købe den allersidste gave. Prøv i stedet at tage en dag ud af kalenderen i år og få klaret julegaveindkøbene på landets julemarkeder.

Helt unikke gaver
Selvom mange formentlig forbinder julemarkeder med kravlenisser, adventskranse, gløgg og æbleskiver, findes der rigtig mange markeder, hvor man kan købe helt unikke julegaver. Besøg for eksempel landets kreative designer- og kunstjulemarkeder, som sælger værker til en billigere pris end normalt.

Det er også helt oplagt at besøge designskolernes og kunstakademiernes julemarkeder, hvor du kan købe unikke gaver, inden de dygtige studerende blive færdige og måske skruer priserne vejret.
 
Se Mad & Boligs markedskalender her
 
Gourmet til manden der har alt
Kæmper du også hvert år med at finde gaven til manden, broren, svogeren eller kæresten? Så besøg landets gourmetmarkeder og find den helt unikke gave. Prøv for eksempel Gavnø Slots julebazar, hvor du for eksempel kan købe delikatesser og øl fra Slotsbryggeriet.

Som noget helt nyt afholdes der i år et anderledes designerjulemarked med særligt mange ting til mænd. Der sker på Skabelonloftet på Refshaleøen i København, hvor du også kan opleve de helt fantastiske lokaler på toppen af en gammel B&W-bygning.

Kom i ægte julestemning
En ekstra fordel ved at købe julegaver på julemarkederne er, at man samtidig med at købe gaver, kan hygge sig med lækker julemad og masser af aktiviteter. Besøg for eksempel det traditionsrige H.C. Andersen julemarked i den gamle bydel i Odense. Her er i hvert fald garanti for at hele familien komme i julestemning.

Udover de store, kendte julemarkeder, findes der små lokale markeder i alle dele af landet. Slå blot op i den lokale avis og find det, der ligger nærmest dig.

Se ISABELLAS markedskalender her: