Karl Lagerfeld: Derfor elsker jeg amerikanere

Chanel-designeren Karl Lagerfeld har valgt Dallas som lokalitet for sit næste modeshow, for han er ganske enkelt vild med amerikanerne.

Han er efterhånden modebranchens centrum, og derfor er det heller ikke så underligt, at Chanel-designeren Karl Lagerfeld formåede at tryllebinde store modenavne som skuespilleren Sarah Jessica Parker og Vogue-chefredaktøren Anna Wintour, da han var taler ved Women’s Wear Daily CEO Summit i New York for nyligt.

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor Karl Lagerfeld går med solbriller? Så få svaret på elle.dk

Her fortalte 79-årige Karl Lagerfeld om sin legendariske karriere i modebranchen og delte gladelig ud af de skarpe bemærkninger, som han er så kendt for. I det efterfølgende interview med Women’s Wear Daily beskriver han sig selv som en ’fransk, mandlige udgave af Jeanne d’Arc’, fordi han ligesom hende også hører stemmer foroven – i hans tilfælde er det blot, når han designer tøj.

- Jeg har ikke siddet i møde i 31 år. Jeg læser ikke kontrakter videre end side et, for det er kedeligt og unødvendigt. Når det er meningen, at folk skal arbejde sammen, så behøver man ikke en kontrakt, siger han i et interviewet med chefredaktør Bridget Foley.

Elsker amerikanerne
Derimod er designeren meget fokuseret på at kanalisere al sin energi mod den kreative proces og samarbejdet med menneskene omkring ham.

- Jeg mener: Jeg har ikke lyst til at styre et firma selv. Jeg har ikke noget imod forretning. Min far var forretningsmand, men jeg kan lide den kreative frihed, siger han.

Samtidig afslørede Karl Lagerfeld, at hans årlige Chanel’s Metiers d’Art show i år vil blive afholdt i Dallas i Texas. Det virker umiddelbart langt væk fra det sidste afholdssted, som var ved ruinerne af et skotsk slot, men Lagerfeld er fast besluttet i den sag.

- Først og fremmest elsker jeg Texas. Jeg elsker texanerne. Der er en anden grund. Da Chanel genåbnede, var den franske presse mere end ubehagelig. Den eneste presse som forstod det med det samme, var den amerikanske presse. Så jeg synes, det kunne være rart at tage dertil, siger han.

Karl Lagerfeld er ikke begejstret for Pippa Middletons udseende. Læs hvorfor på billedbladet.dk

Karl Lagerfeld er desuden kendt for, at han tilbage i 1993 formåede at få Vogue-chefredaktøren Anna Wintour til at gå fra et af sine modeshows, fordi han havde valgt pornostjernen Moana Pozzi som model på catwalken.