Juicekur: For og imod

Januar måned er traditionen tro den måned, hvor vi fokuserer på sundhed og sund kost. En af de hotteste kure lige nu er juicekuren, hvor man kun drikker juice i 3-15 dage. Læs hvad eksperten mener om juicekuren.

Stenalderkost, Dukankuren og 5:2-diæten. Der findes et utal af kure og kostretninger, man kan følge, hvis man vil gøre januar måned lidt sundere oven på den fede julemåned.

Én af de mest hippe kure lige nu er juicekuren, der handler om KUN at drikke frugt- og grøntsagsjuice i en begrænset periode – typisk 3-15 dage.

Vil du tabe dig med juicekuren? På femina.dk får du en komplet guide til kuren

Her kan du se, hvad læge og foredragsholder Jerk W. Langer, der også medvirker i TV2-programmet ’En kur der dur’ mener om juicekuren:

FORDEL

- Juicekuren er en akutkur, og den fås i forskellige versioner. I nogle af dem er det ikke kun juice dagen igennem, men også et supplement af sundt tilbehør. Det smarte ved juicekuren er, at man får meget færre kalorier, end kroppen har brug for, så man vil helt sikkert tabe sig, siger Jerk Langer til FEMINA.

ULEMPE

- Men det betyder også, at man er sulten. Når man ikke får kalorier de første par dage, så er man træt og kan få hovedpine og diarre. Så juicekur er ikke noget, man kan blive ved med, for man spiser simpelthen for lidt. Men den er god til at kickstarte en slankekur, for man taber de første kilo, som giver motivation til at fortsætte, siger Jerk Langer.

BÅDE OG

Juicekuren gør, at man får renset hele kroppen ud og taber væskeophobninger. Det giver et hurtigt vægttab, enten fordi man skal passe kjolen på fredag, eller fordi man skal i gang med en kur. Meget af vægttabet på juicekur, cirka en 4-5 kilo, er ikke fedt. Det er tarmindhold, og muskelvæv, fordi man ikke får nogle proteiner, og kroppen begynder at tære på egne proteiner i musklerne, siger Jerk Langer til FEMINA.

Stenalderkost, 5:2 eller Dukan? Læs alt om tidens hotteste kure på femina.dk