Joan Ørting: Holdt jul da tsunamien ramte

Da tsunamien ramte Sydøstasien, var Joan Ørting på juleferie i Goa, og hun endte med at måtte løbe for livet, da vandmasserne ramte land

Rigtig mange danskere tager hvert år til udlandet for at holde jul. I 2004 var Joan Ørting blandt de mange danskere der var taget væk fra den danske vinterkulde for at holde jul på lækre sandstrande i Goa i Indien. Men hun endte med at blive en af de mange danskere der oplevede den enorme tsunami, der især bragte store ødelæggelser med sig i Thailand, men som også ramte Goa.

- Vi holdt jul i Goa i Indien det år, hvor den store tsunami ramte Thailand, og den ramte også Goa, ikke så voldsomt, men nok til, at vi og andre dér måtte løbe for vores liv, fortæller hun til SØNDAG.

Puk Elgård: Jeg har en indre intuition. Læs mere på soendag.dk

Joan Ørting og hendes mand var på vej ud at spise, da tsunamien ramte.

- Det skete først på aftenen, hvor vi skulle ud at spise. Jeg ville lige prøve en kjole i en lille butik på vejen. Og da jeg stod dér, kom Carsten ind, og i det samme styrtede ekspedienterne ud af døren. Da kunne vi se, at folk væltede op nede fra stranden, og alle råbte: »Løb, løb!« Og så løb vi, som vi aldrig havde løbet før. Uden at ane, hvad vi løb væk fra – det var meget dramatisk, siger hun fortsat.

Livet er for kort til at klatte væk. Læs hvad skuespiller Sara-Marie Maltha mener med det på soendag.dk