Jane Eyre-forfatters breve solgt for 1,6 millioner kroner

En samling af breve skrevet af Charlotte Brontë, der er forfatter til den berømte roman om Jane Eyre, er netop blevet solgt for 1,6 millioner kroner.

En samling af brevet skrevet af Charlotte Brontë, der er forfatter til romanen Jane Eyre er netop blevet solgt på auktion for 1,6 millioner kroner. Notaterne, der er blevet opdaget for ganske nyligt, blev onsdag solgt af ledelsen af The Bronte Society ved auktionshuset Sotheby’s i London.

De seks breve er skrevet mellem 1832 og 1853, og de vil nu vende tilbage til Bronte-søstrenes tidligere hjem i Haworth i det nordlige England, der huser et museum dedikeret til den litterære families værker.

DR2-smagsdommeren Leonora Christine Skov lægger ikke skjul på, at hun er en stor fan af romanen om Jane Eyre. Læs det store boginterview med hende på elle.dk

- De er iblandt de mest betydelige Bronte breve, der har set dagens lys i årtier. De hører til i Haworth, og vi er beærede over, at både lærde og den brede offentlighed nu vil få muligheden for at studere og nyde dem enten her på Bronte Parsonage Museum eller online, siger Ann Dinsdale, der er bestyrer ved museet, ifølge contactmusic.com.

Et endnu ikke offentliggjort manuskript af Bronte kom sidste år under hammeren til en salgspris på over seks millioner danske kroner.

Modellen Agyness Deyn drømmer om at spille en kvinderolle som Jane Eyre på film. Læs meget mere om hendes fremtidsønsker på bazaronline.dk