Jada Pinkett Smith: Derfor har Willow kort hår

Barnestjernen Willow Smiths mor Jada Pinkett Smith forsvarer, at hun har ladet sin 12-årige datter få helt kort hår.

Det er virkelig ikke særligt let for den 12-årige Willow Smith lige nu at gøre det, hun er mest kendt for: Nemlig at kaste sit hår frem og tilbage, som hun gjorde med hittet Whip My Hair i en alder af blot ni år. Hun er datter af skuespilleren Will Smith og hans kone Jada Pinkett Smith, og for nyligt har den unge stjerne valgt at lade sig klippe helt korthåret.

Er du i tvivl om, hvordan dit hår skal se ud i 2013? Så få de gode tips på q.dk

En frisure, som er blevet stærkt kritiseret, fordi mange er fortørnede over, at hendes berømte mor ikke har forbudt hende at bære den frække frisure. Jada Pinkett Smith har nu valgt at tage til genmæle på sin Facebook-side.

- Dette er en verden, hvor kvinder, piger konstant bliver mindet om, at de ikke ejer sig selv, at deres kroppe ikke er deres egne, heller ikke deres magt eller selvbestemmelse. Willow har fået klippet sit hår, fordi hendes skønhed, hendes betydning, hendes værd ikke måles i længden på hendes hår. Selv små piger har RETTEN til at eje sig selv, og skal ikke være slaver af selv deres mors inderste usikkerheder, håb og længsler, skriver skuespilleren.

Bestemmer ikke over datterens krop
Det ser da også ud til, at hun har sin mands fulde støtte, for han har tidligere udtalt sig i samme retning.

- Når du får en lille pige, så har jeg det bare sådan, at hvordan kan du lære hende, at du bestemmer over hendes krop? Hvis jeg lærer hende, at jeg bestemmer over, om hun kan røre sit hår eller ej, så vil hun erstatte mig med en anden mand, når hun går ud i verdenen, sagde skuespilleren til magasinet Parade tidligere på året.

Er du plaget af, at dit hår bliver elektrisk? Så få frisørens tips til at undgå fænomenet på q.dk

Willow Smith udgav meget passende den 17. juli i år sin fjerde single I Am Me på Itunes og Amazon.