Hjerneforsker: Mit største mareridt er en pandelapssvulst

Der findes et hav af forfærdelige sygdomme, man kan rammes af, men for hjerneforskeren Ann-Elisabeth Knudsen er det helt klart en pandelapssvulst, hun frygter mest.

I et interview med FEMINA fortæller hun om hjernens finurligheder – men også om de tragiske konsekvenser ved en pandelapssvulst.

- Mit ultimative mareridt er at få en pandelapssvulst. Firkantet sagt, sidder personligheden i pandelappen, og når du vågner efter en pandelapsoperation, vågner du som et andet menneske end den, der blev lagt i narkose. Med en fuldstændigt helt anden personlighed. Tænk, at så er jeg ikke længere mig – og jeg ved det ikke engang, siger hun i interviewet.

Du kan spise dig til en sund hjerne. Læs hvordan på Femina.dk

Kvinder bliver voldtaget af deres mand
Ifølge Ann-Elisabeth Knudsen kan nogle mænd faktisk blive voldelige efter en pandelapsskade, og de kan typisk heller ikke holde styr på deres seksualdrift.
 
- Så nogle kvinder oplever pludselig, at de bliver overfaldet i deres eget hjem og voldtaget af deres mand. Men de har svært ved at give slip, for det er jo ham, de altid har haft, og som de forelskede sig i, forklarer hjerneforskeren om den tragiske konsekvens.

Ann-Elisabeth Knudsen råder nogle gange kvinderne til, at de begynder forfra og går fra manden, fordi han netop ikke længere er den mand, de engang kendte.

- Statistisk set forsvinder mænd oftere, når kvinderne bliver ramt. Det gør de altså. De er bedre til at sige: ’Hej hej’, tilføjer hun.

Søs Egelind har haft kræft og været hårdt ramt. Læs om, hvordan hun klarede sygdomsforløbet på Femina.dk