Her er stoffet der kan hjælpe overspisere

Overspisning er et stort problem for rigtigt mange mennesker. Forskning viser nu, at der måske er en mulighed for at hjælpe overspisere, ligesom man hjælper alkoholikere og stofmisbrugere.

Ny forskning lavet på rotter peger på, at afhængigheden af mad kan afhjælpes på samme måde som andre afhængigheder. Det skriver det amerikanske sundhedssite Myhealthnewsdaily.com

Overspisning er den hemmelige spiseforstyrrelse. Læs mere på Slankedoktor.dk

Stoffet sprøjtes i hjernen
I forsøget, der blev udført på Laboratory of Addictive Disorders ved Boston University School of Medicine, blev stoffet naltrexone sprøjtet ind i den forreste del af rotternes hjerne. Stoffet virker ved at blokere nogle receptorer, som kan blive aktiveret af eksempelvis morfin, heroin og alkohol. Forskerne mener, at disse receptorer også kan blive aktiveret af madvarer, og det tyder resultatet af undersøgelsen på, at de har ret i. 

Selvom undersøgelsen ikke er udført på mennesker, mener forskerne at have påvist, at den forreste del af hjernen spiller en stor rolle i forbindelse med overspisning.

Dog skal der yderligere forskning til også på mennesker, før man kan vide, hvad den bedste løsning er for menneskelige overspisere.

en kost- og motionsplan, der passer netop til din alder, på Q.dk