Her er sexlegetøjet der vil hitte i 2013

Flere og flere kvinder forsøder, helt legitimt, deres sexliv med sexlegetøj; enten til sig selv eller til brug sammen med deres partner. Få et overblik over hvad du skal holde øje med i det nye år.

Farvel til fordomme – goddag til nydelse
For 15 år siden var sexlegetøj ikke noget, som ’pæne piger’ benyttede sig af. Og hvis de gjorde, var det bestemt ikke noget, som de skiltede med. Den tendens blev der ændret markant på, da Sex and the City i 1998 introducerede ’The Rabbit’ til de livsstilsbevidste kvinder. Redaktionschef Helle Hartz fra det erotiske kvindemagasin Tidens Kvinder siger:

- Fordommene omkring at købe og bruge sexlegetøj er heldigvis ved at være passé. Nu er det blevet næsten helt stuerent at gøre det – og stå ved det.

Her er den bedste guide til erotisk litteratur. Læs mere på q.dk

Helle Hartz har gennem sit arbejde tæt kontakt med både leverandører og producenter af sexlegetøj, og tillige med hundredvis af danske kvinder, der er interesseret i seksualitet og erotik.

Derudover driver Tidens Kvinder en succesfuld online-shop, hvorfra de sælger nogle af markedets populæreste sexlegetøjsmærker. Sortimentet her er baseret på, at redaktionen af bladet selv har testet og kvalitetsgodkendt de varer, som kommer på hylderne.

Vi har bedt Helle Hartz om at komme med bud på, hvilke tendenser indenfor sexlegetøj, som bliver et hit i 2013.

Luksus er vigtig
En helt markant tendens indenfor sexlegetøj er de såkaldte high-class produkter, der både i pris, design og kapacitet rangerer langt over gennemsnitsvarerne på erotik og sex-markedet. Det er især fordi, at kvinderne for alvor har fået øjnene op for sexlegetøjet, at begrebet luksus har sneget sig ind i det før så brogede marked. Redaktionschefen forklarer:

- Der er kommet større og større fokus på kvalitet og æstetik. Vi vil have legetøj, der er i høj kvalitet, og som kan performe – tekniske vidundere, der samtidig også er flotte og lækre.

Er du nysgerrig på, hvordan andre kvinders underliv ser ud? Se det store billedgalleri på q.dk

Kvalitet og økologi
- Vi er blevet meget mere kvalitetsbevidste, og vi vil ikke have legetøj i ulækre materialer, men lægger vægt på ftalatfrie, rene og ’sikre’ produkter, siger redaktionschefen.

Dette understøttes af en undersøgelse Informationscenter for Miljø & Sundhed for nylig har lavet. Det er Danmarks første seriøse test af indhold af ftalater og hormonforstyrrende stoffer i sexlegetøj, og som viser, at der også på sex-området er kommet øget forbrugerfokus på området.

Helle Hartz fortsætter:
- En stor del af legetøjet i dag produceres i medicinsk silikone, som også føles mere naturtro sammenlignet med en ægte penis, og som gør lege-oplevelsen mere ægte, varm og tryg. Der produceres også stadig flere glidecremer med økologiske ingredienser, så man kan absolut også være miljøbevidst, når det kommer til ens sexliv.

Håndjern hitter
Bogsensationen ’Fifty Shades of Grey’ har skabt en øget interesse indenfor SM.
Et stigende antal danskere har på den baggrund fået øjnene op for SM og rollespil som et supplement i soveværelset. Helle Hartz siger:

- Mange sexlegetøjsbutikker oplever et boom i salget af SM-relateret legetøj, og den tendens vil nok fortsætte i 2013. Det er ikke nødvendigvis de hardcore ting som ni-halede piske og kæder, folk giver sig i kast med, men elementer som bind for øjnene, håndjern osv., og kan for mange være et kærkomment supplement i soveværelset.

Dyr designer dildo
Den sidste tendens som Helle Hartz fremhæver, er designer-legetøj. Det er en sammensmeltning af kvalitet og æstetik, og hvor der er lagt vægt på, at produkterne er smukke at se på. Sex-legetøjet bliver i højere grad et livsstilsprodukt, og appellerer også til kvinder, der ellers ikke nødvendigvis identificerer sig med den typiske legetøjs-bruger.

- Vi tipper på, at alt legetøj, der ikke nødvendigvis ligner the real thing, men hvor der er kælet for det (anderledes) design, materialevalg og effektiviteten, vil hitte i det nye år. Et godt eksempel er klitorisvibratoren ’Leaf Life’, der ligner et grønt bøgeblad og som har masser af gode vibrationer. Og så gør det ikke noget, at det koster lidt ekstra, siger  Helle Hartz.