Her er sex-moden i 2013

2013 er lige på trapperne, og ligesom moden skifter, skifter også de sextendenser, som vi danskere har fokus på. Læs her eksperternes bud på hvad der bliver stort i det nye år.

Redaktionschef Helle Hartz og journalist og sexolog Sara Skaarup, der begge arbejder for det erotiske kvindemagasin ’Tidens Kvinder’, har gennem deres arbejde stor indsigt i danske kvinders erotiske interesser og præferencer. De kommer her med deres forudsigelse af, hvad vi kommer til at se meget mere til i det nye år.

1) Seksualitet og selvudvikling
- Kurser i seksualitet vil vi se flere af, fortæller Sara Skaarup.

Der er et stigende behov blandt kvinder for at lære deres seksualitet bedre at kende, og det er tilmed blevet meget mere legitimt at sætte fokus og ord på egne behov og lyster.

- Særligt for kvinder er der dukket flere tilbud op om at udforske kroppens og kvindelighedens dybder. Ting som f.eks. hypnose imod dårligt seksuelt selvværd og ’vaginal mapping’, hvor skedens indre kortlægges, er blandt de mange nye muligheder, der dukker op, fortsætter sexologen.

Seksuel vækkelse skaber selvtillid
Udover at kvinder i dag er blevet mere opmærksomme på deres egen kropslighed og seksualitet, hænger den seksuelle frigørelse også sammen med en personlig udvikling. Man kan simpelthen rykke sig på områder, der ikke hænger direkte sammen med sex, men hvor en større seksuel selvsikkerhed, kan styrke ens generelle selvtillid.

Tantrasex og kvindegrupper
Skaarup fortæller videre:

- Tantra er en anden trend i fremgang, der kombinerer sex og personlig udvikling. Og kvindegrupper, lidt som vi kender dem fra 70’erne, er også på vej tilbage. Her mødes kvinder og sparrer og støtter hinanden i at folde sig ud som kvinder. Der er fokus på kønsroller, seksualitet, parforhold og kærlighed, og det er mere ledede grupper, i stedet for at man sidder og diskuterer højpolitiske emner med lilla ble på hovedet.

2) Mere erotisk litteratur
Redaktionschef Helle Hartz tror på, at den succes som bogverden har oplevet med eksempelvis den erotiske trilogi Fifty Shades of Grey og Crossfire, har sat kvindeerotikken på landkortet:

- Bølgen efter udgivelsen af Fifty Shades of Grey vil formentlig fortsat rulle i det nye år. Forlagene herhjemme har sat diverse kvindelige forfattere i gang med at producere stof, der kan slå mønt på den nyopståede interesse for frække bøger.

Her er sex-navnene, du bør Google. Læs mere på q.dk

Bogerotik med et mandeperspektiv
Sexologen supplerer med, at hun tror på, at denne ’nybølge’ af erotisk kvindelitteratur også vil sætte skub i en anden type erotiske skriverier:

- Flere nye erotiske bøger vil ramme markedet i det kommende år, og vil skabe endnu mere opmærksomhed omkring fænomenet – og med lidt held vil året også byde på en mand eller to, der skriver noget om, hvad mænd længes efter seksuelt.

3) Det naturlige look er på vej tilbage
En ny tendens indenfor intimbarbering hvor man går væk fra det helt glatbarberede look, er kommet til, og eksperterne tror på, at den tendens også forplanter sig til de danske kvinders præferencer:

- Vi vil i 2013 se flere kvinder med hår mellem benene. For 5 år siden var det moderne at lade sig vokse eller glatbarbere helt på den nedre, intime zone, men de senere år synes hårfjerningen at være både lidt mindre indædt og lidt mindre udbredt. Det bliver næppe den vildvoksende 70er trekant, der slår bredt igennem, men en trimmet version af måtten, der bliver indenfor trussekanten, siger Helle Hartz.

Det naturlige look kan man også se i de kvindevenlige pornofilm, hvor modellerne ikke nødvendigvis har fuld busk, men generelt er mere naturlige, uden pumpede bryster og silikonelæber. 

Ønsker du at forny dit sexliv med tantramassage? Så læs hvordan på tidenskvinder.dk

4) Fri sex og fleksible forhold
2013 vil byde på en mere nuanceret og åbensindet holdning til relationer, selv om de friere former i praksis stadig er for fåtallet. Sara Skaarup ved fra sit virke som sexolog, at der er en stigende interesse for at afprøve ting, der ligger udenfor de traditionelle parforholdsnormer:

- Swingerklubberne melder om fremgang, og i de seneste par år har der været en del fokus på alternativer til monogami. På Facebook melder flere og flere sig ind i de lukkede grupper, hvor man kan diskutere alternative parformer og åben seksualitet.

Åbne forhold vinder indpas
- Nye begreber som ’polyamori’ (kærlighed til flere) og ’dynamiske relationer’ (semi-åbne forhold) vinder også frem i danskernes bevidsthed. I det kommende år og frem vil der fortsat komme mere fokus på alternativer til den klassiske tomsomme måde at være par på, vurderer Sara Skaarup.