Her er Madeleines flotte ring

En kongelig forlovelse er ikke kun privat. I alle lande bliver det unge par præsenteret, og deres forlovelsesring vist frem.

Prinsesse Madeleines forlovelse med sin amerikanske kæreste Chris O’Neil er ingen undtagelse, og vi kan nu nærstudere den fine funklende forlovelsesring på Madeleines finger.

Se de kongelige forlovelsesringe på billedbladet.dk

En forlovelsesring er den vigtigste ring for de fleste kvinder. Den er købt og givet i kærlighed og vil altid for kvinden være noget helt særligt. Med den ring besegler det unge par deres kærlighed og tilkendegiver, at det skal være dem fremover.

Ved brylluppet får kvinden muligvis en vielsesring, og senere i livet kan der komme andre ringe til, men ringen til forlovelsen er den vigtigste. Den har størst betydning, både som symbol og som smykke.

Ringens størrelse og udformning er naturligvis afhængig af giverens pengepung, for heller ikke de kongelige kan bruge uanede formuer på en forlovelsesring. Men alle mænd gør, hvad de kan for at give deres elskede den smukkeste ring, de kan forestille sig. En ring kan være stor eller lille, besat med en enkelt eller med snesevis af diamanter – følelserne, kærligheden og glæden ved at modtage ringen er den samme.

Moden skifter – også inden for forlovelsesringe. I den ældre generation skulle forlovelsesringene være store, ofte med gigantiske sten – allerhelst diamanter. Den unge generation af kongelige lægger mere symbolik i forlovelsesringen.

Farvesammensætningen på ædelstenene sender ofte et klart signal, og ringen er designet, så den kan bruges altid. De fleste unge kongelige lægger aldrig deres forlovelsesring – den er skabt, så den kan bruges både til hverdag og til fest.

Se også prinsessernes luksuriøse tasker på billedbladet.dk