Her er julens bedste film i tv

Juletid er for mange af os ensbetydende med filmhygge i sofaen. Gerne med hele familien eller kæresten ved siden af. Heldigvis byder fridagene i julen på masser af gode film - og traditionen tro også en række filmpremierer.

Om det er animerede familiefilm som fx Ice Age, du sukker efter, eller om din lyst går på sci-fi dystopier som The Road, skulle der være rigeligt at fornøje sig med foran husalteret.

The Road
En far (Viggo Mortensen) og hans søn (Kodi Smit-McPhee) vandrer alene igennem et post-apokalyptisk Amerika. Intet rører sig i det hærgede landskab – undtagen den blæsende aske. De har ingenting: Kun en pistol til at beskytte sig selv imod de lovløse kannibalistiske grupper. En visuel smuk og ordknap film om forholdet mellem far og søn, kampen for overlevelse og bevarelsen af værdighed i et uværdigt samfund.
Fredag d. 21. kl. 23.00, DR2 

Elsker du også tv-serier? På Femina.dk kan du få inspiration til nye serier. Redaktionen giver sine favoritter

Luftens sidste mester
’Luftens sidste mester’ er instrueret af M. Night Shyamalan (Den sjette sans) og er baseret på Nickelodeon-serien "Avatar: The Last Airbender". Vand, jord, ild og luft er de fire elementer, som avataren i gamle dage mestrede for at våge over freden mellem Jordens fire folkeslag. Den 12-årige luftbetvinger Aang er den nye avatar, der skal forsøge at genoprette freden og balancen.
Søndag d. 23. kl. 21.00, TV3 

Charlie Wilson's War
Tom Hanks er fremragende som Charlie Wilson, en fordrukken og dameglad kongresmand, der pludselig får sin vkjakt sit ellers hensygnende politiske instinkt, da han ser et TV-indslag om krigen i Afghanistan. Og derefter får han en afgørende rolle i Sovjetunionens fald. Filmen bygger på en autentisk historie og har også Julia Roberts på rollelisten som iskold sydstatsblondine. Fredag d. 21. kl. 21.25, DR1 

Avatar
Instruktøren James Cameron er manden bag filmen, der scorede et fornemt hattrick til Oscar-festen i 2010 bl.a. for de flotte visuelle effekter. Cameron har skabt en fantastisk eventyrfilm om den tidligere soldat Jack Sully, der stifter bekendtskab med de fascinerende Na’vi-folk, som forsøger at beskytte deres planet Pandora mod menneskets indtrængen.
1. juledag kl. 19.50, TV 2  

Wilfred
Hunden er menneskets bedste ven. Det må Elijah Wood, tidligere hobbit-helt i eventyrene om Ringenes herre fra 2001, sande. I Wilfred fra 2011 spiller han den neurotiske Ryan, der er tæt på at begå selvmord. Det forpurres af den smukke nabo Jenna (Fiona Gubelmann), der beder ham om at passe hunden Wilfred. I Ryans øjne er Wilfred dog en fuldvoksen mand, og han lærer Ryan at tackle alle problemer i hundehøjde.
1. juledag kl. 10.45, Zulu 

Alt hvad du har
I komedien ’Alt hvad du har’ spiller Reese på det nuttede som softballstjernen Lisa, der pludselig bliver vraget til landsholdet. Samtidig møder hun Gerorge Madison (Paul Rudd), der netop er blevet fyret fra sin fars firma. Langsomt finder de to fælles fodslag – og mere til. Jeps, det er i høj grad set før, men derfor er det stadig en ok måde at bruge søndag aften på. 
Søndag d. 23. kl. 21.00, TV3 

Ice Age
Ice Age-filmene har gået deres sejrgang over hele verden, for alle elsker mammutten Manny, dovendyret Sid og sabeltigeren Diego. Nu har du mulighed for at se eller gense de første to film i serien samt den særlige juleudgave Ice Age – A Mammoth Christmas, inden TV 2 om aftenen har premiere på Ice Age 3: Dinosaurerne kommer.  Her følger vi Manny, Sid og Diego, som denne gang ender i problemer, da Sid stjæler tre dinosauræg og en vred hundinosaur fører dem til en underjordisk verden.
Ice age 1 1. juledag kl. 13.40, TV 2
Ice Age 2: På tynd is 1. juledag kl. 15.05
Ice Age 3: Dinosaurerne kommer - Premiere 1. juledag kl. 19.25 

Vil du hellere fordybe dig i en bog i juledagene? På Femina.dk finder du de 20 mest populære lige nu

Beethoven-filmene
Nu kan du hygge dig med hele fire film om den søde, men frække sanktbernhardshund Beethoven og hans familie.  Først får du mulighed for at se 1’eren fra 1992, Beethoven, så efterfølgeren fra 1993, Beethoven 2, 3’eren fra 2008, Beethovens Big Break og endelig 4’eren, som TV 3 Puls har premiere på: Beethoven’s Christmas Adventure fra 2011.
Beethoven kavalkade TV 3 puls lørdag fra 11.30  

Charlie og chokoladefabrikken
Drengen Charlie Bucket elsker chokolade, men desværre har han næsten ingen penge, så han må som regel nøjes med at drømme om den herlige spise. Imidlertid er hans lykke gjort, da direktøren på chokoladefabrikken Wonka udskriver en konkurrence, hvor fem heldige kan vinde en privat, guidet tur til den ellers tophemmelige fabrik. Charlie vinder en af de eftertragtede pladser, og dermed indledes hans livs eventyr.
TV 3 juleaftensdag kl. 15.00  

Grinchen
TV 3 byder på et vaskeægte juleeventyr med selveste Jim Carrey i hovedrollen som den grønne, grimme og grufulde Grinchen, der truer julefreden i byen Hvemstrup. Men så træder den lille pige Cindy Lou Hvem i karakter, for hun vil under ingen omstændigheder finde sig i, at julen aflyses!
Grinchen – Julen er stjålet TV 3 lørdag kl. 16.55    

Casablanca
1. juledag byder på et gensyn med en af filmhistoriens helt store klassikere: 'Casablanca' fra 1942. Se eller gense Humphrey Bogart og Ingrid Bergman glimre i det romantiske drama.
'Casablanca', DR 2, søndag 25. december kl. 18.20