Her er julens bedste børne-tv

Sverige frækkeste knægt
Det kan godt være, at nutidens børne-tv slår fortidens, når det gælder teknik, farver og speciel effects. Men når det handler om den gode fortælling og det helt særlige barndomsunivers, vælter flere af de klassiske børneprogrammer de nye af pinden. Fortællingerne om den evigt frække og kække Emil fra Lønneberg er kendt og elsket af børn og voksne i alle alder.  Nu kan små som store fornøje sig julemorgen med Emils skøre påfund. ’Emil fra Lønneberg’-filmen er 41 år gammel, men holder alligevel!  I virkelighedens verden lever Emil alias Jan Ohlsson, 50, i øvrigt i Uppsala, hvor han arbejder som datatekniker og bor med sin kone og to børn.

Emil fra Lønneberg
DR1 1. juledag kl. 8.00

Se årets sjoveste tv-bommerter i denne video på Billedbladet.dk.

’Kim’ kigger forbi: Farvel til ’Julestjerner’
Hver dag i december har vi fulgt Caroline Henderson som Kim i DR’s julekalender, ’Julestjerner’, og oplevet hende skænke kaffe op for sin trofaste mandlige stamkunde i cafeen Kims Diesel. Nu bliver der mulighed for at høre hende synge en af sangene fra den populære kalender, når hun sammen med andre stjerner gæster DR’s ’Julehilsen til Grønland’. Julie Berthelsen er vært og sørger for, at de mange hilsner til vores nordatlantiske venner kommer frem i rette tid inden juleaften.
Og to dage efter sender DR 1 så ellers det sidste afsnit af ’Julestjerner’. For første gang nogensinde sendes en dansk julekalender i 25 afsnit! Og det 25. afsnit er tilmed i direkte version fra Brorfelde Forsamlingshus. Det er i øvrigt i år 50. gang, at DR sender julekalender.

Julestjerner
DR 1 1. juledag kl. 19.30

Julehilsen til Grønland
DR 1 lillejuleaftensdag kl. 13.00

Chokoladeelskernes drøm
Ikke meget i denne verden slår smagen af god chokolade! Drengen Charlie Bucket elsker chokolade, men desværre har han næsten ingen penge, så han må som regel nøjes med at drømme om den herlige spise. Imidlertid er hans lykke gjort, da direktøren på chokoladefabrikken Wonka udskriver en konkurrence, hvor fem heldige kan vinde en privat, guidet tur til den ellers tophemmelige fabrik. Charlie vinder en af de eftertragtede pladser, og dermed indledes hans livs eventyr for alvor. Eventyrfilmen fik flotte anmeldelser flere steder, da den i 2005 kom op i biograferne. Bl.a. lød det i Ekstra-Bladet: ’En uforglemmelig oplevelse med potentiale til at blive en kommende klassiker.’ Johnny Depp er fantastisk i rollen som den lettere gakkede Willy Wonka.

Charlie og chokoladefabrikken
TV 3 juleaftensdag kl. 15.00

Ser dit barn for meget fjernsyn? Læs på Billedbladet.dk, hvor meget tv dit barn egentlig ser

Alle tiders julebagning
For de store børn er der inspiration til at bage de lækreste og flotteste julekager, når DR 1 viser ’Den store julebagedyst’.  Programmets julebagere er danseren Thomas Evers Poulsen, skuespillerne Trine Pallesen og Pernille Højmark og forfatter og haveentusiast Signe Wenneberg.  Alle bager hver sine favoritjulekager, og alle prøver kræfter med Mette Blomsterbergs hemmelige udfordring, som stiller store krav til både kreativitet og byggefærdigheder.  Der er alle muligheder for at blive inspireret til selv at gå i køkkenet og finde mel, sukker, æg og spændende julekrydderier frem.

Den store julebagedyst
DR1 juleaftensdag kl. 17.30

Menneskets bedste ven
Det er ikke så tit, at en hund spiller hovedrollen i en spillefilm. Men det er tilfældet i ’Marmaduke’, hvor granddanoisen Marmaduke flytter til Californien med sin familie (hans ejer spilles af Owen Wilson kendt fra bl.a. ’Wedding Crashers’). Her opdager Marmaduke, at det kan være svært at falde til, når man er en kæmpestor teenagehund, som endnu ikke har lært at tøjle sit temperament og sin styre sin store energi. Heldigvis kan han altid regne med sin ’stedbror’ og bedste ven, katten Carlos. En både sød, sjov og underholdende film for børn og deres forældre.

Marmaduke
Premiere DR 1 1. juledag kl. 11.25

Så er det istid!
’Ice Age’-filmene har gået deres sejrgang over hele verden, for alle elsker mammutten Manny, dovendyret Sid og sabeltigeren Diego. Nu har du mulighed for at se eller gense de første to film i serien, inden TV 2 har premiere på ’Ice Age 3: Dinosaurerne kommer’. For 20.000 år siden så Jorden helt og aldeles anderledes ud end i dag. Den forhistoriske verden var storslået, forunderlig og fyldt med farer - ikke mindst fordi en ny istid truede.  Det skræmte rigtig mange dyr, men ikke vores allesammens Manny, Sid og Diego, som altid bevarer gåpåmodet og drivet.

Ice age 1
TV 2 1. juledag kl. 13.40

Ice Age 2: På tynd is
1. juledag kl. 15.05

Ice Age 3: Dinosaurerne kommer
Premiere 1. juledag kl. 19.25

Betagende Beethoven
Nu kan du hygge dig med hele fire film om den søde, men frække sanktbernhardshund Beethoven og hans familie.  Først får du mulighed for at se 1’eren fra 1992, ’Beethoven’, så efterfølgeren fra 1993, ’Beethoven 2’, 3’eren fra 2008, ’Beethovens Big Break’ og endelig 4’eren, som TV 3 Puls har premiere på: ’Beethoven’s Christmas Adventure’ fra 2011.

En julenisse flyver ved en fejl af sted i julemandens kane, styrtet og lander i en lille by. I faldet har han mistet Julemandens sæk med gaver, og nu må Beethoven hjælpe ham med at narre sækken ud af hænderne på en gruppe forbrydere og sørge for, at både slæde og gaver bliver returneret til Julemanden inden jul.

Beethoven 1
TV 3 puls lørdag 11.30

Beethoven 2
TV 3 Puls lørdag kl. 13.20

Beethoven’s Big Break
TV 3 Puls lørdag kl. 15.05

Beethoven’s Christmas Adventure
Premiere lørdag kl. 17.10

Eventyrlig start på julen
Mens vi alle sammen venter på juleaften, er der rart med lidt hyggelig adspredelse fra alle julens mange forberedelser.  TV 3 byder på et vaskeægte juleeventyr med selveste Jim Carrey i hovedrollen som den grønne, grimme og grufulde Grinchen, der truer julefreden i byen Hvemstrup. Grinchen hader nemlig julen og vil gøre alt for at sætte en stopper for den. Ja, han vil simpelthen stjæle den! Men så træder den lille pige Cindy Lou Hvem i karakter, for hun vil under ingen omstændigheder finde sig i, at julen aflyses! En hyggelig, spændende og eventyrlig film for store og små.

Grinchen – Julen er stjålet
TV 3 lørdag kl. 16.55