Her er det perfekte seksuelle match

Ny undersøgelse viser, at flere og flere voksne kvinder søger deres partnere blandt yngre mænd. Og sexolog mener, at det kan være et lykkeligt match.

Cougar fænomenet, som dækker over en moden kvinde, typisk fra omkring de 40 år og opefter, der går efter en partner, der er minimum syv til otte år yngre, er i de seneste år blevet mere og mere udbredt.

Tag for eksempel den 49-årige amerikanske skuespiller Demi Moore, der i flere år var sammen med sin 16 år yngre ægtemand, Ashton Kutcher. På den hjemlige kendisscene har grevinde Alexandras i årevis dannet par med den 14 år yngre fotograf Martin, og den fashionable psykolog og børnebogsforfatterinde Sarah Zobels forhold til den ni år yngre sanger Burhan G.

En helt ny statistik fra casual dating-portalen C-date.dk understreger med al tydelighed trenden; Flere yngre mænd søger ældre kvinder, og flere ældre kvinder søger yngre mænd, når de går på datingsites for at søge casual dating.

Se det tankevækkende billedgalleri på Q.dk – når kvinder køber sig til sex

Ingvild Burgkardt, presseansvarlig for C-date.dk bekræfter den danske tendens:

- Vi ser en klar stigning af kvindelige brugere i Danmark, som er over 35 år. Fra 42 procent i 2012 til hele 53 procent i 2013. Og det er ikke kun de modne kvinder selv, som er interesserede i casual forhold. Faktisk er det netop kvinder på 35-45 år, som er den mest søgte partner blandt de mandlige brugere i aldersgruppen 25-35 år.

Sexolog og forfatter Jakob Olrik nikker genkendende til tendensen, og han ser det som et resultat af, at kvinder og mænds seksualitet blomstrer på forskellige tidspunkter i livet:

- Kvinders seksualitet udvikler sig ofte lidt anderledes end mændenes. Mens mændene i en meget tidlig alder udforsker og afprøver grænser, oplever mange kvinder først den seksuelle vækkelse i en sen alder. Typisk efter en skilsmisse i 30-40 års alderen.

Læs hvorfor cougars ikke gider nem og hurtig sex på Oestrogen.dk

Han tror på, at den modne kvinde har en ballast, selvtillid og ro, som årene har skabt hos hende, der gør, at hun først senere i livet, måske efter skilsmissen, får lysten og overskuddet til at udforske sin egen rolle i et seksuelt forhold:

- Lige pludselig bliver de vækket, og så blomstrer der en seksualitet frem hos dem, hvor de eksperimenterer og afprøver forskellige sider af sig selv. Og derfor kan en yngre mand og en moden kvinde ofte være et godt match, siger Jakob Olrik.

Se de kendte cougars på q.dk