Her er den perfekte kæreste

Som single kan det være svært at finde ud af, hvad andre singler lægger vægt på hos en partner. Ny dansk undersøgelse giver svaret.

Er det charme? Hvad med selvtillid? Eller skal du hellere smutte til frisøren for at få lækkert hår? Hvis du vil have en kæreste, behøver du ikke leve efter score-Kajs gamle mantra. Vi går nemlig mest efter øjnene og ansigtet hos en potentiel partner. Det viser en stor undersøgelse fra Danmarks største datingsite, Dating.dk

I undersøgelsen er 1.000 danske mænd og 1.000 kvinder med en profil på Dating.dk blevet spurgt om, hvad de lægger mest vægt på hos en partner. Øjnene er den mest populære kropsdel hos begge køn. 86 procent af kvinderne og 74 procent af mændene mener, at øjnene er vigtigst. 61 procent af de adspurgte kvinder vurderer, at ansigtet betyder mest. Det samme gælder for 67 procent af mændene.

Det kan give bagslag, når du gør dig umage for at blive mere lækker. På Femina.dk kan du se seks skønhedsfejl, som mænd hader

At det netop er øjnene vi kigger efter, er helt naturligt, mener sexolog Joan Ørting. 

- Øjnene er jo et vindue indtil sjælen. Vi læser hele mennesket i øjnene. For eksempel hader kvinder, hvis manden har flakkende øjne.  Det er den eneste del af kroppen, som alle kan lide ved sig selv. Og vi bliver mere attraktive, hvis vi bruger mere tid på at kigge os selv i øjnene, siger Joan Ørting til Alive.dk

Undersøgelsen viser, at én ud af fire kvinder lægger mest vægt på munden, hænderne og håret hos en potentiel kæreste. Næsten halvdelen af mændene prioriterer brysterne først, men også håret og bagdelen, betyder mest for mange mænd.
Kvinder vil grine - mænd vil elskes

Begge køn kan dog blive enige om, at den perfekte kæreste først og fremmest er omsorgsfuld, kærlig og nærværende.  Kvinder lægger og lidt mere vægt på humoren, mens mændene allerhelst vil have kærlighed.

Hvordan forbereder du dig bedst muligt på en date? Få 10 gode råd på Q.dk 

Ifølge undersøgelsen er det de indre værdier, der tæller. Men det skader nok ikke at have udseendet med sig. For 23 procent af kvinderne er det vigtigt med en flot kæreste, og 17 procent går efter en fysisk stærk mand. 38 procent af mændene foretrækker en flot partner.

Til gengæld behøver du ikke have penge for at være den perfekte kæreste. Kun én procent af de adspurgte foretrækker en rig kæreste. 

Joan Ørting glæder sig over, at der igen er kommet fokus på de indre værdier.

- Vi kan ikke tiltrække de indre værdier uden selv at have dem. I datingprogrammer som ’Dagens mand’ handler det kun om det ydre. Kroppen er sjælens hus, så det glæder mig, at folk igen lægger mærke til sjælen. Selvfølgelig betyder det noget hvilke tagsten, der er på huset, men beboeren er det vigtigste, siger hun.