Her er årets nytårsdesserter

Til champagnen kl. 24.00 hører der kransekage til. Imponer dine gæster med din egen hjemmelavede slags.

Her får du opskriften på lækre kransekager med nougat:
(24 stk.)

400 g rå marcipan
75 g flormelis
1 æggehvide, let pisket
80 g blød nougat
lidt æggehvide
evt. finthakkede pistacienødder

Glasur
2 spsk. æggehvide
Ca. 1 dl flormelis

På Femina.dk kan du se et galleri med 30  andre opskrifter på lækre og overdådige desserter.

Riv marcipanen groft og ælt den med flormelissen. Tilsæt æggehviden og ælt det til en fast, men lidt blød masse. Del den i 4 stykker og tryk dem flade på et bord drysset med flormelis.

Skær nougaten i 4 stænger. Læg en stang på midten af hvert stykke kransekagemasse og fold marcipanen op omkring, så du får en trekantet stang. Læg dem på en plade med bagepapir.

Du kan bage dem naturel eller pensle med lidt æggehvide og drysse med hakkede pistacienødder.
Skær hver stang i 6 stykker. Sæt en ekstra plade nedenunder i ovnen, så de ikke bliver mørke i bunden. Bag dem i en 220° varm ovn i ca. 10 minutter til de er lysebrune. Lad dem køle af på en rist.

Rør en fast glasur, og sprøjt eller træk striber på kransekagestykkerne med en ske. Opbevar dem i en plastpose eller dåse, gerne et køligt sted. Drys med lidt sigtet flormelis, før du serverer dem.

Har du et nytårsforsæt, du skal holde i det nye år? På Femina.dk får du nogle gode råd til, hvordan du gør det.