Her er 7 anderledes tegn på et hjerteanfald

Det er særligt kvinder, der skal være opmærksomme på de anderledes symptomer.

De fleste tror måske, at man vil have voldsomme smerter i brystet, hvis man er ved at få et hjerteanfald. Men symptomerne er faktisk ikke altid så tydelige.

Faktisk oplever 43 pct. af de kvinder, der får et hjerteanfald, ikke at have brystsmerter. Og det betyder typisk, at særligt kvinder er langsomme om at søge hjælp.

- De smerter, vi tænker er karakteristiske ved hjerteanfald, som f.eks. at det mærkes som om, der sidder en elefant på vores bryst, opstår hyppigere hos mænd end hos kvinder, forklarer Marianne Legato, der er leder af Partnership for Gender-Specific Medicine ved Columbia University, og som har lavet undersøgelser omkring det, til Prevention.com.

Læs på Femina.dk, hvordan du holder dit hjerte sundt og raskt i hverdagen

Og det er et stort problem for især kvinderne. For chancerne for at overleve et hjerteanfald forbedres med 23 pct., hvis man får behandlingen inden for de tre første timer, og 50 pct., hvis det er inden for en time.

Marianne Legato opridser her 7 tegn på hjerteanfald, som  mange kvinder overser.

1. Træthed
I dagene eller ugerne op til et hjerteanfald oplever mere end 70 pct. af kvinderne en invaliderende træthed. Trætheden er så overvældende, at man ikke engang har energi til at lave aftensmad eller løfte en stol.

Læs om 5 alvorlige symptomer, du aldrig må ignorere, på Billedbladet.dk

2. Milde smerter
Smerterne i brystet behøver ikke at være voldsomme. Mange kvinder oplever faktisk en mild smerte, et pres eller ømhed ved brystbenet, den øvre del af ryggen, i skuldrene, nakken eller kæben.

3. Voldsomme svedeture
Hvis du pludselig er helt gennemblødt af sved uden grund, eller dit ansigt er meget blegt eller helt askegråt, kan det være et tegn på et hjerteanfald.

4. Kvalme og svimmelhed
Mange kvinder kaster op eller oplever at have en rigtig dårlig fordøjelse op til et hjerteanfald. Man kan også føle sig svimmel og som om, man er ved at besvime.

5. Åndenød
Omkring 58 pct. af de kvinder, der har haft et hjerteanfald, peger på, at de ikke kunne gennemføre en samtale, fordi de simpelthen manglede luft.

6. Søvnbesvær
I ugerne op til et hjerteanfald oplevede næsten halvdelen af kvinderne, at de enten ikke kunne falde i søvn eller vågnede i løbet af natten.

7. Angst
Mange kvinder oplever også en angst eller frygt i kroppen før et hjerteanfald. Eksperterne ved ikke hvorfor, men det ses faktisk hos en del kvinder, siger Marianne Legato.

- Det er din krop, der kræver din opmærksomhed. Stol på de instinkter, forklarer hun.

Kilde: Prevention.com