Helle Thorning-Schmidt bar årets flotteste kjole

Statsministerens blå gallakjole har tydeligvis imponeret danskerne.

BILLED-BLADETS læsere har stemt om de flotteste kjoler i 2012. Og sejren for ’Årets kjole’ går til statsminister Helle Thorning-Schmidt for den smukke, blå kjole fra Wichmann Couture, som hun bar til gallamiddagen i forbindelse med H.M. Dronningens 40-års regeringsjubilæum.

’Det er en stor ære at vinde’, siger Danmarks statsminister, hvis nærmeste konkurrenter var Christiane Schaumburg-Müller O’Connor og Michèle Bellaiche.

Se de tre vinder-kjoler på Billedbladet.dk

En kjole brugt ved en helt bestemt lejlighed
’Jeg havde kjolen på første gang til gallamiddagen i forbindelse med H.M. Dronningens 40-års regeringsjubilæum, hvor jeg på vegne af regeringen holdt tale for H.M. Dronningen. Det var selvfølgelig en helt særlig lejlighed, da det jo ikke er mange regenter, der får mulighed for at fejre 40-års jubilæum. Det var nogle helt specielle dage for os danskere’, forklarer Helle Thorning-Schmidt, som efterfølgende har brugt kjolen ved andre officielle lejligheder.

At det er Helle Thorning-Schmidt, der løber af med sejren kommer ikke bag på BILLED-BLADETs chefredaktør Annemette Krakau.

- Statsminister Helle Thorning-Schmidt er altid elegant og en stilsikker kvinde, og kjolen fra Wichmann Couture er et flot stykke håndværk, meget smuk og klæder hende rigtig godt, så jeg kan godt forstå, at gallakjolen er faldet i vores læseres smag. Jeg ønsker både Helle Thorning-Schmidt og Wichmann Couture tillykke med sejren, siger Annemette Krakau.

Helle Thorning-Schmidt’s hjem ligner ikke et fra damebladene, siger hun til Billedbladet.dk

Øvrige vindere
Udover ’Årets kjole’ har BILLED-BLADETs læsere også stemt på kjoler i kategorierne ’Årets Kongelige kjole’ og ’Årets brudekjole’. Se vinderne nedenfor og billeder i ugens BILLED-BLADET.

Årets kjole – top 3:
Nr. 1: Helle Thorning Schmidt i kjole fra Wichmann Couture
Nr. 2: Christiane Schaumburg-Müller O’Connor i kjole fra Rikke Gudnitz.
Nr. 3: Michèle Bellaiche i kjole fra Lasse Spangenberg.

Årets brudekjole – top 3:
Nr. 1: Christiane Schaumburg-Müller O’Connor i kjole fra Jesper Høvring.
Nr. 2: Sofie Lassen Kahlke i kjole fra David Andersen.
Nr. 3: Arvestorhertuginde Stephanie de Lannoy i kjole fra Elie Saab.

Årets kongelige kjole – top 3:
Nr. 1: Hertuginde Catherine i kjole fra Alexander McQueen.
Nr. 2: Kronprinsesse Mary i kjole fra Elise Gug.
Nr. 3: Prinsesse Marie i kjole fra Rikke Gudnitz.