Helen Mirrens fortid: Masser af sex og kokain

Skuespilleren Helen Mirren lægger ikke skjul på, at hendes ungdom var én lang fest, hvor stofferne flød.

Da Helen Mirren var i 20’erne, fik hun en tatovering på hånden. En indianer i Minnesota brændte et blåt symbol mellem hendes pege- og tommelfinger. Det var meget provokerende dengang – kun rockere og sømænd turde den slags, fortæller hun i et interview med FEMINA.

Helen Mirren har vundet en Oscar – men hun er ikke specielt glad for den – læs interviewet på femina.dk

Den nu 67-årige skuespiller har beholdt tatoveringen som minde om en vild og ustyrlig tid.

- Som ung rejste jeg ud i verden med en eksperimentel teatergruppe, og hele ideologien gik ud på, at man dedikerede sit liv til teatret. Det var helt uacceptabelt at blive berømt, husker hun.

Berømmelsen kom senere, men først skulle der festes igennem. Og der BLEV virkelig festet, især i 80’ernes London. Til festerne flød det med kokain, og Helen Mirren holdt sig ikke tilbage. Heller ikke med sex. Der var mange mænd, mange løse bekendtskaber. Senere i sit liv har hun fortalt i interviews, at det var en hård tid. Bl.a. blev skuespilleren udsat for flere sexovergreb, mens hun var påvirket af stoffer. Men hun meldte ikke overgrebene, fordi ’det gjorde man bare ikke dengang’, som skuespillerinden siger.

Læs, hvorfor filminstruktør Susanne Bier absolut ikke bryder sig om at stå på den røde løber, på femina.dk

I takt med den stigende anerkendelse fik Helen Mirren dog styr på sit liv og lagde stofferne på hylden. De mange mænd måtte samme vej, og i dag er hun lykkeligt gift med filminstruktøren Taylor Hackford.