Hans blik afslører om han vil have sex

Ingen mand kan formentlig sige sig fri for at have sendt et mere eller mindre stjålent blik i retning af en attraktiv kvinde. Og mange kvinder har det på fornemmelsen, når det sker. Nu har engelske forskere fundet ud af, at man rent faktisk kan se på en mands blik hvor seksuelt tiltrukket han er, når han kigger på en kvinde, skriver Livescience.com

Forskere fra det engelske University of Lincoln bad 30 heteroseksuelle mænd og kvinder mellem 18 og 25 år om at kigge på billeder af børn, voksne i starten af 20’erne og voksne i slutningen af 30’erne og 40’ene – alle med tøj på. Forsøgspersonernes blik blev aflæst af en såkaldt eye tracker, der kan måle hvor øjnene kigger hen.

At flirte er meget andet end at score. På Femina.dk får du en guide til hvordan du bliver bedre til at flirte i hverdagen 

Derefter udfyldte deltagerne et spørgeskema om deres sexliv og sexvaner. Ved at sammenlige svarene med øjenenes bevægelser fandt forskerne ud af, at de mandlige forsøgspersoner, med et eksperimenterende sexliv, kiggede længere på billeder af jævnaldrende kvinder, end de andre forsøgspersoner.

Der kunne ikke udledes et mønster af den måde, de kvindelige deltagere kiggede på billederne på. Eksperterne mener derfor, at blikket udelukkende kan bruges som en relativ sikker indikator for seksuel interesse hos mænd.

- Øjnenes bevægelser er spontane, og meget svære at påvirke, siger psykolog Kun Guo, der stod i spidsen for undersøgelsen til Livescience.com.

Håbet er, at teknikken på lang sigt kan bruges til at vurdere om behandlingen af pædofile virker efter hensigten.

På Femina.dk kan du finde ud af hvad flertallet af kvinder tænder på hos mænd