Halle Berry: Fik job fordi jeg havde kort hår

Det har været et bevidst karrieretræk for Halle Berry, at hun i sin tid startede med at klippe sit hår kort.

Det er mere end tre år siden, at 46-årige Halle Berry vakte stor opstandelse offentligheden, da hun fik klippet sit hår kort. Men ikke desto mindre er det stadig et emne, som den afroamerikanske skuespiller ofte må forholde sig til fra tid til anden.

- Når jeg har mit korte, korte hår, så er det der, jeg er mit bedste jeg. Men hår definerer mig ikke. Det er bare en accesory, som jeg bærer som håndtaske eller sko, siger hun til magasinet PEOPLE.

Halle Berry er i fuld gang med at skrive skodesigner på visitkortet.  Se hendes kollektion for mærket Deichmann på femina.dk

Men i starten af sin karriere kunne Halle Berry dog ikke løbe fra, at håret rent faktisk definerede hende, for det var tydeligt for hende at mærke, at skuespillere med langt hår var eftertragtede i Hollywood.

- Jeg kæmpede personligt mod den stereotyp, da jeg begyndte som skuespiller. Jeg kunne gå til auditions og hver eneste sort pige ville have langt, krøllet hår hvad enten det var ægte eller ej. Og jeg gik til de auditions og kom tilbage med ingenting. Så jeg blev nødt til at være anderledes på en måde, siger Halle Berry.

Kort hår gav skuespillerjob
Derfor blev Halle Berry klippet korthåret første gang tilbage i 1989, og det gav hurtigt pote, selv om effekten var noget uventet.

- Jeg kan huske, at jeg gik til min managers kontor, og hans hjerte stoppede sikkert med at banke. Og han sagde: ’Du kommer aldrig til at få arbejde, du er ikke, hvad de vil have!’ Og jeg sagde: ’Godt. Lad mig være anderledes så.’

To uger senere fik Halle Berry sit første tv-job som model i tv-serien Living Dolls, og det var på grund af den nye frisure.

- Jeg havde kort hår, og det er derfor, de valgte mig – fordi jeg var anderledes og ikke som alle andre. Det var min måde at gøre oprør mod…ideen om, at du skal have langt hår for at være smuk, siger hun.

Halle Berry ser endelig ud til at have fundet den rigtige mand efter mange års uheld i kærlighed. Læs, hvem hendes heldige forlovede er på elle.dk