Guide til køb af færdigretter

Færdigretter er langt bedre end deres rygte, du skal blot vælge de rigtige. Se  hvordan du køber de gode færdigretter.

Færdigretter har et meget blakket ry. De har ry som fx at de smager dårligt, er fyldt med tilsætningsstoffer, fyldt med fedt og at de ingen næringsstoffer har. Men det er gudskelov ikke rigtigt. Langt de fleste færdigretter har i dag en meget fin sammensætning, når det gælder lavt fedtindhold og indholdet af kalorier.

Det gælder blot om at vælge rigtig, være lidt kreativ og servere dem med fiberrige grøntsager. Det er helt sikkert en god ide at have et lille lager på frost eller køl til travle dage. Du får her en guide til, hvad du skal købe og hvad du skal være opmærksom på.

1. Supper på frost
Der findes mange varianter af supper på frost. Køb dem med max 5 g fedt pr. 100 g og tilsæt evt. ekstra grøntsager, gerne fra frost og fx lidt kødboller eller en kyllingerest.

2. Forårsruller på frost
Når du køber forårsruller, skal du vælge dem med max 5 g fedt pr. 100 g. Tilbered dem i ovn eller på din pande med en anelse olie. Server en god råkost til.

3. Spiseklare retter som fx boller i karry og dansk bøf
Vælg dem med max 5 g fedt pr. 100 g. Ofte er den slags retter med et lavt indhold af grøntsager. Men det kan du let regulere på ved at tilberede lidt fra fryseren eller hurtigt koge et nogle buketter af broccoli eller blomkål

Læs hvilke grøntsager, der indeholder flest kostfibre på SlankeDoktor.dk

4. Frosne frikadeller
Lige til at lune og spise til en skive rugbrød og en gulerodsråkost. De må max have 10 g fedt pr. 100 g.

5. Pulversupper
Alle pulversupper kan bruges. Du skal blot undgå at tilsætte fløde men bruge vand og mælk. Husk også her at bruge ekstra grøntsager.

6. Købepizza
Når du vælger købepizzaer, skal de max have 5 g fedt pr. 100 g. Du skal max spise 250 g af pizzaen og server her også ekstra grøntsager til.

7. Færdige sovse
Der findes et meget stort udvalg sovse, der bare skal varmes op. Her ser du efter at fedtindholdet er max 5 g pr. 100 g.

Er du på udkig efter varigt vægttab? Så læs mere her på SlankeDoktor.dk