Gløgg til veninderne: Spar på kalorierne

Saml veninderne til et glas hvid gløgg og en skål nødder og drop de fedende æbleskiver. Du kan lave den hvide gløgg selv eller bruge en færdig ekstrakt.

Kend din nød – få facts om de forskellige nøddetyper

Hvid gløgg
200 g fast dansk honning
50-100 g rørsukker
1 appelsin, julienneskåret skal og saften
1 citron, julienneskåret skal og saften
1 stang vanilje
4 stk stjerneanis
75 g hakkede mandler
1 fl. tør hvidvin

Kog honning, 50 g sukker, saft og skal fra appelsin, citron, vanilje, mandler, anis og 2 dl hvidvin sammen, og lad det trække i 1-12 timer. Tilsæt resten af hvidvinen og varm op til lige under kogepunktet. Smag til med det resterende sukker.

Få en opskrift på varm hyldeblomstdrik, du også kan servere for veninderne