Gå i haven i din juleferie

Selvom det er koldt, så skal haven ikke glemmes. Vi har en tendens til kun at gå i haven fra forår til efterår. Men der er en masse, du kan gøre for din have i din juleferie.

Driv løgene frem nu
På en dag med solskin og tørvejr er det dejligt at gå i haven, grave løgplanter op og sætte dem til drivning i gamle lerpotter i drivhuset eller et køligt og lyst sted indenfor. Det er vigtigt at drive løgene et køligt sted, ellers bliver de ranglede og grimme og kan ikke danne blomster.

Se hvad du kan gøre for din have i januar i ISABELLAS’ havekalender

Hold øje med bladlusene
Har du planter inde til overvintring, skal du kigge dem grundigt efter for især bladlus. Bladlusene er så smart indrettet, at bestanden om sommeren kun består af hunner, som formerer sig ved jomfrufødsel. Når vinteren nærmer sig, føder de også hanner, så de har nogen at parre sig med og dermed kan lægge æg, der kan overvintre og sørge for næste års bladlusebestand.

Genopliv mosset
Har du brugt mos i din dekoration, som nu står og ser tørt og gråt ud, kan det vækkes til live igen ved at stille det køligt og spraye det med vand. Mos har eksisteret i millioner af år, men i modsætning til andre planter, der opstod langt senere i historien, har de ikke udviklet rødder, der optager vand fra jorden. Derfor findes de som regel også på skyggefulde steder, hvor de kan nå at udnytte den fugt, der lander på bladene.

Lune ankelvarmere til roserne
Roser er sarte planter, og de bryder sig ikke om at fryse om fødderne. Beskyt dem derfor mod frosten ved at dække dem til ved jordoverfladen med halm, grangrene, flis eller kompost.

Kend dine fugle i haven og find ud af, hvad de godt kan lide at spise på isabellas.dk