Fem fakta om Michelle Obamas yndlingsdesigner

Da førstedamen Michelle Obama ved sin mands præsident-indsættelse mandag viste sig i en kjole fra designeren Jason Wu, så var det bestemt ikke første gang. Ved Barack Obamas første indsættelsesceremoni i 2009 bar hun ligeledes en kjole fra designeren, og det var en øjenåbner for mange, der ikke tidligere havde hørt om designeren.

Vores helt egen modeguru Uffe Buchard har registreret designeren Jason Wus popularitet. Læs mere i hans klumme på elle.dk

Med den rubinrøde, gulvlange kjole, der viste præsidentfruens smukke skuldre frem, så er 30-årige Jason Wu igen på alles læber. Men er du stadig nysgerrig på at kende designerens baggrund, så få fem hurtige fakta her.

1. Selv om Jason Wu i dag klæder en del celebre kunder på, så startede han faktisk ud med at designe tøj til dukker. Da designeren var 16 år, kreerede han bittesmå stykker dukketøj til et europæisk legetøjsfirma kaldet Integrity Toys. Blot et år efter han begyndte at arbejde for firmaet, blev han udnævnt til kreativ direktør.

2. Omkring et år efter, at Jason Wu trak overskrifter for at skabe den kjole, som Michelle Obama bar ved sin mands første indsættelsesceremoni, modtog han den prestigefyldte Council of Fashion Designers of America’s Swarovski Award for sit arbejde med at designe dametøj. Designeren var på dette tidspunkt endnu ikke fyldt 30 år.

3. Den amerikanske førstedame er ikke den eneste kendte kvinde, som sværger til Jason Wus design. Også kendisser som Diane Kruger, Camilla Belle, Ginnifer Goodwin, Blake Lively, Emma Stone, Jamie King og Emily Blunt har båret hans kreationer. Skuespilleren Jaime King er faktisk så stor en fan, at hun er kendt for at have en fast aftale med Jason Wu før en stor begivenhed, og at hun hver gang prøver at få mindst en af hans kreationer med i sin påklædning.

4. De kendte kvinder er dog ikke de eneste, der er fans af Jason Wus design. I februar sidste år blev hans limited-edition kollektion for Target med 53 genstande udsolgt i løbet af få timer efter at være kommet i butikkerne.

5. Tidligere på måneden valgte Jason Wu at udvide sit voksende imperie ved at designe den prisvenlige kollektion Miss Wu. Kollektionen kan eksklusivt købes i den amerikanske butikskæde Nordstrom, og kollektionen med 40 genstande er mere prisvenlig, end hans tidligere udspil. Eksempelvis er det muligt at købe en bluse for omkring 1000 kroner.

Michelle Obama viste sin flotte stil frem ved sin mands indsættelsesceremoni. Se billederne i galleriet på in.dk

Michelle Obama bar desuden en frakke fra mærket Thom Browne og sko fra J. Crew under indsættelsesceremonien.