Få citrusfrugternes mange fordele

Citrusfrugter hører vinteren til. De er fyldt med C-vitamin og antioxidanter og er rigtig gode for både helbredet og udseendet.

Når vinteren bider sig fast, og kroppen har brug for noget at stå imod med, er citrusfrugter et oplagt valg. De er spækkede med C-vitamin og antioxidanter og derfor perfekte til forebyggelse af forkølelse. Men det er ikke den eneste fordel ved de gyldne frugter.
Kosmetisk virker citronsaft eller ren, koldpresset citronolie antiseptisk og bakteriedræbende og kan med god virkning anvendes udvortes i produkter mod bumser, uren hud og akne. Citroner er desuden helende og styrkende. De renser huden og får porerne til at trække sig sammen. De styrker hudens immunforsvar og hindrer, at huden føles stiv og uelastisk.

Lav dit eget citronsalt – se hvordan på Isabellas.dk

Du får smuk hud af C-vitamin
Citrusfrugternes høje indhold af C-vitamin har desuden betydning for hudens udseende. C-vitamin skal være til stede, for at huden kan danne collagen, som holder sammen på cellerne. C-vitamin er også nødvendig for hurtig heling af sår og for at undgå arvæv. Samtidig er det vigtigt at få tilført C-vitamin, sammen med andre antioxydanter, så huden ikke ældes så hurtigt.

Lav din egen lækre citronsaft – se hvordan på Madogbolig.dk

Værd at vide om...
C-VITAMIN: Den mest populære antioxidant. C-vitamin er en nødvendig ingrediens ved produktionen af collagen, som er det væv, der er ansvarligt for hudens smidighed. Desuden har C-vitamin vist sig at reducere hyperpigmentering (leverpletter) samt give en smule beskyttelse mod uv-stråler.

CITRONOLIE: Udvundet fra planten Citrus limonum. Har antiseptiske og astringerende virkninger såvel som en afgiftende effekt.

CITRONGRÆSOLIE: Udvundet fra planten Adropogon eller Cymbopogon citratus. Olien har en enestående antiseptisk og rensende virkning på huden. Hjælper med at normalisere talgproduktionen og reducere urenheder.

CITRONMELISSEEKSTRAKT: Fra blade og blomster fra citronmelisseplanten Melisse Officinalis. Et antibakterielt og antiinflammatorisk stof, der virker lindrende og beroligende på huden. Indeholder en balsamagtig, essentiel olie, der producerer antibakterielt ozon.

CITRUS MEDICA LIMONUM-EKSTRAKT (CITRON): Et ekstrakt, der presses ud af den friske skal fra citroner. Virker meget opfriskende, rensende og fjerner tilstopninger. Derfor virker den aktivt mod fedtet hud.

Kilde: Anita Lauridsen, madredaktør, ISABELLAS