Er danskerne klar til Thanksgiving?

Den store kalkun står midt på det store bord, og far er klar til at skære for. Familien sidder sultne omkring bordet, som bugner af mad; søde kartofler, tranebærkompot, kartoffelmos og græskartærte til dessert. Vi kender scenariet fra amerikanske film og tv-serier. 

Her i Danmark har vi de senere år taget både Halloween og Valentines Day til os, men er vi klar til også at fejre den amerikanske helligdag Thanksgiving? Vi giver opskriften til, hvordan du laver den lækre amerikanske vintermiddag.

Thanksgiving Day, eller taksigelsesdag på dansk, fejres den fjerde torsdag i november i USA (i år altså den 22. november) og er en festdag for hele familien, hvor taknemmelighed, næstekærlighed og fællesskab fejres. Thanksgiving Day er ikke en religiøs helligdag, men er oprindeligt en høstfest, hvor man takker Gud for en god høst. For amerikanerne er Thanksgiving en lige så stor højtid som jul. På trods af højtidens oprindelige budskab, er dagen dog lige så meget præget af amerikansk fodbold og den efterfølgende store shoppetur i stormagasinerne. Herhjemme i Danmark hvor mange højtider også synes at være præget af storforbrug, gaveræs og stress, kunne vi måske holde fast i, at det skal være en dag, hvor næstekærlighed og samhørighed er i centrum.

Få er skøn Thanksgiving-menu med fyldt kalkun, tranebærglaze, rosenkål, valnødder og græskartærte på madogbolig.dk

Skøn tradition og perfekt vintermenu
Uanset tradition, fejring og budskab er Thanksgiving en skøn og festlig tradition. Menuen er perfekt til vinteren, og der skal helst være masser af mad til hele familien. Den store kalkun bliver fyldt med en blandt andet løg, selleri, æbler. Den serveres med en skøn sød tranebærkompot, som er kogt ind med blandt andet sukker og appelsinsaft. Hertil bliver også serveret søde kartofler og en masse andet lækkert tilbehør, som hører årstiden til. Alt sammen retter, som snildt kunne falde i danskernes smag i fremtiden, og lige som vi gør til mange andre importerede højtider, kan man jo altid kombinere menuen med enkelte danske råvarer i sæson.

Få brødrene Prices opskrift på farseret kalkun på madogbolig.dk