En dej – flere slags småkager

Når man først har sat en dag af til årets store julebagedag, er det med at få mest muligt ud af tiden. 

Her er en grunddej, som du kan variere, så du får fem vidt forskellige småkager ud af den – feks. Windowcakes med syltetøj, pebernødder, jødekager, tranebærsmåkager og ingefærsmåkager med creme.

Grunddej til alle småkager
• 175 g koldt smør
• 250 g hvedemel
• 125 g sukker
• Smuldr smørret i hvedemelet. Tilsæt sukkeret, og saml dejen.

Få opskrifter der alle kan laves med denne grunddej: Windowcakes med syltetøj, pebernødder, jødekager, tranebærsmåkager og ingefærsmåkager med creme

Smarte småkagetips
• Smørret til dejen skal være koldt
• Det er nemt at lave småkagedej i en foodprocessor
• Kom alle ingredienser i maskinen, og kør dem sammen
• Saml dejen med hænderne
• Ovnen skal være varm, når du sætter kagerne ind
• Lad kagerne køle af på en rist – så bliver de sprøde

10 skønne julegodter – få opskrifterne på Isabellas.dk