Du har kun brug for fem venner

På Facebook kappes vi om at have flest venner, men en ny undersøgelse peger på, at du langt fra behøver at have 300+ i din nærmeste vennekreds.

Det viser sig, at fem nære venner er alt, du behøver for at have et godt socialt netværk og få den støtte, du har brug for at komme godt gennem livet.

Det er en ny undersøgelse udført af det britiske Nationwide Building Society, der har klarlagt, hvilken type mennesker og hvor mange, vi behøver pleje omgang med for at få vores sociale behov dækket. Det skriver Dailymail.co.uk

Er du en god støtte for dine veninder? Test, hvilken venindetype du er, på Femina.dk

Undersøgelsen er lavet blandet 1047 britiske kvinder og mænd, og forskerne beskriver fem typer af mennesker i prioriteret rækkefølge, som deltagerne meddeler, de føler, de har brug for.

1. Rådgiveren – En du kan fortælle alle dine problemer og sorger til.
2. Den kærlige – Personen, der vil lægge skulder til og trøste dig, når du behøver det.
3. Den økonomiske – Ham eller hende, der har økonomisk sans og kan rådgive dig vedrørende penge.
4. En praktisk gris – Vennen, der kan fortælle, hvordan du hænger lamper op eller borer hul i væggen.
5. Kollegaen – En nær og betroet person på jobbet, som kan rådgive i jobsammenhænge.

Mange har slet ikke nogen
Trods den relativt beskedne mængde venner, så er der faktisk flere i undersøgelsen, der svarer, at de slet ikke har nogen, de kan tale med om livets kvaler.

Således svarer 42 procent af mændene, at de ikke rigtigt føler, de har nogen at gå til, mens det gælder for 23 procent af kvinderne. Og det på trods af at vi ifølge undersøgelsen i gennemsnit har 190 venner på Facebook.

Kan mænd og kvinder være venner? Få svaret på Q.dk