Drama på Atlanterhavet: Bettina Allers båd tog vand ind

Bettina Allers verdensomsejling fortsætter med dramatik og ikke ufarlige oplevelser for den lille familie under sejl.

Globetrotteren Bettina Aller og hendes familie drev rundt uden for Marokkos kyst, efter de havde kæmpet med en utæt pakning og vandet var fosset ind i båden.

Den dramatiske begivenhed fandt sted i Atlanterhavet sent om aftenen den 25. oktober, hvor båden pludselig tog vand ind. Årsagen viste sig at være en utæt pakning i den nye aksel i maskinrummet.

Besætning var nødtvunget til at slukke motoren og sætter alle pumperne i gang, hvilket hjalp gevaldigt på vandindtaget, men løste ikke problemet med den konstante læk. Vandet blev ved med at trænge ind i båden.

Læs også Bettina Allers  ene  tvilling skambidt af abe på billedbladet.dk

På Bettinas blog fortæller hun meget indlevende om dramaet, der krævede alles fulde opmærksomhed - ellers kunne det gå helt galt.

”Vi åbnede lugen i gulvet i gangen, og kikkede ned til den fine nye aksel; -og der væltede vandet ind. ”Start pumperne.” Råbte Casper igen. Pumperne gik i gang, og fik det værste vand ud, men det blev ved med at komme ind. Pakningen på den nye aksel er i stykker. Vi prøvede at tvære det ind i fed smørelse og lægge tyk gummi omkring, samlet med 2 jern O-ringe. Problemet var bare, at man kan kun have én arm der nede ad gangen medens man ligger på maven. Og vandet skubbede stærkt på indefra og desuden gyngede båden heftigt fra side til side pga. de store Atlanterhavsdønninger. Så vi tabte ting efter ting ned i vandet”, skriver globetrotteren om dramaet på sin blog.

Besætningen kunne ikke helt stoppe utætheden, men med et håndklæde og et stramt tov, lykkedes det alligevel Bettina og co. at forhindre en katastrofe, og båden forblev flydende – dog uden motorkraft.

Læs også Bettina Aller: Sådan blev jeg gravid som 48-årig på Billedbladet.dk

Herefter gik det ellers for sejl mod Agadir i nattens mørke, for at søge hjælp i havn der. Det blev til en lang rejse mod havn og Bettina fortæller, at båden først lagde til Agadir den 29. oktober.

Følg med i Bettina Allers spændende verdensomsejling på hendes blog