Ditte Hansen: Jeg ville få det seksuelt ud af verden

Skuespiller Ditte Hansen har nået de to livsmål, som hun satte sig for, da hun var ung – nemlig at blive skuespiller og at få børn

Den 41-årige skuespiller Ditte Hansen er lige nu hyperaktuel i Cirkusrevyen, der i år har været særdeles anmelderrost. Privat er hun da også ganske tilfreds med sit liv både når det angår kærlighed og karriere. Hun har fået alt det, hun drømte om som ung kvinde, fordi det både er lykkedes hende at stifte familie og at få en succesfuld karriere som skuespiller, fortæller hun i et stort interview med ugebladet Søndag.

Ditte Hansen spørger ofte sig selv, om hun er smaddergrim, eller om hun egentlig er ok. Det kan du selv vurdere. På soendag.dk har vi samlet billeder af Ditte Hansen i store gallakjoler og tossede udklædninger.

At møde kærligheden, som Ditte Hansen gjorde det, da hun traf sin mand Benjamin Boe Rasmussen på Skuespillerskolen ved Odense Teater i 1992, kalder hun selv rent held.

- Vi blev placeret på samme hold på skuespillerskolen. Det er held. Jeg havde ikke fundet ham, hvis han ikke havde stået dér. Jeg havde ikke set ham. Virkelig ikke. Det var nogle helt andre idioter, jeg så.

- Men det, at han var lige ved siden af mig på den måde, at man er syv elever på et hold, og vi var sammen hver dag, det betød, at han ’groede på mig’, og jeg lærte ham at kende, før jeg blev forelsket i ham. 

Ville få det seksuelt ud af verden
Hvilken slags mænd havde hun så blik for dengang?

- Mere excentriske mænd, tror jeg. Mænd, som fyldte mere. Talte mere. Hvis man kan sige, at der er en forsanger i et band, så var Benjamin måske trommeslageren eller bassisten. Jeg skulle ligesom lige fjerne forsangeren og nogle andre først for at få øje på ham. Men det, der så groede på mig, var Benjamins grundfæstede maskulinitet og noget rummelighed og en stor integritet.

- Der gik et år og et efterår, før vi blev kærester, men efter et år vidste jeg, at jeg var forelsket.
- Det var bare noget rod at være forelsket i en holdkammerat. Så jeg tænkte, at det måtte jeg se at ryste af mig. Om ikke andet få det seksuelt ud af verden. Få taget trykket og håbe, at det gik over. Men det gjorde det jo ikke. Slet slet ikke.

I forbindelse med sit arbejde som skuespiller klæder Ditte Hansen sig ofte ud. På SØNDAGs hjemmeside kan du få svaret på, hvilken tegneserieheltinde hun helst vil være, hvis hun kunne vælge frit.

- Det var lidt af en gambling at kaste sig ud i. For tænk, hvis det ikke fungerede, og vi så skulle gå op og ned ad hinanden hver dag i over to år mere. Men det gik jo godt. Heldigvis.
I dag er Ditte Hansen gift med Benjamin Boe Rasmussen på 13. år og er mor til drengene Thor på 14 år og Asger på 10 år.