Dit dårlige forhold ødelægger immunforsvaret

Mange skænderier, stress over luften imellem jer, og angst for om I vil blive sammen. Lyder det som dit parforhold? Så er der en risiko for, at du kan blive syg af det.

Hvis du har et stort behov for bekræftelse og konstant er nervøs for, at din partner skal gå fra dig, er der en forhøjet risiko for, at dit immunforsvar lider under det.
Det har forskere fra Ohio State University fastslået, efter de har fulgt 85 ægtepar, der har været gift i gennemsnitligt over 12 år. Det skriver Dailymail.co.uk

Hvilken type er du i et forhold? Tjek de tre typer på Oestrogen.dk

Resultatet af undersøgelsen viste, at de, der udtrykte mest angst og stress i forbindelse med deres parforhold, også havde de højeste niveauer af stresshormonet kortisol i kroppen. Derudover havde de langt færre T-celler i kroppen, som er en vigtig bestanddel af immunforsvaret, som skal kunne bekæmpe infektioner.

Forskerne var på forhånd godt klar over, at stress kan påvirke helbredet negativt, men var ikke sikre på, om angst og stress i forbindelse med et forhold, ville have samme negative indflydelse.

Få gnisten igen i jeres forhold. Se hvordan på Oestrogen.dk

Kun de mest angste er ramt
Kendetegnene for de mest angste og stressede er, at de er rigtigt bange for at blive afvist og hele tiden skal forsikres om, at partneren elsker dem. Føler du dig utryg i dit forhold er det imidlertid ikke nødvendigvis en blivende tilstand ifølge forskerne. Og du er sandsynligvis heller ikke ramt på helbredet, hvis tilstanden ikke har varet i længere tid.

- Alle kan have den slags bekymringer i deres forhold i ny og næ, men et højt niveau af angst i undersøgelsen refererer til personer, som har den slags bekymringer stort set altid, siger den ledende forsker i undersøgelsen, Lisa Jaremka, til Dailymail.co.uk.

Hun fortsætter med at fortælle, at der dog sagtens kan ændres på den situation over tid.

- Det er ikke nødvendigvis en kronisk eksistenstilstand, siger Lisa Jaremka.