Disse slankekure skal du undgå i 2013

Pulver og piller er måske lette slankekure. Men de er ikke holdbare, siger eksperter.

Det er januar og dermed højsæson for slankekure. Rigtig mange danskere er nødt til at kaste sig over den sunde kost for at komme af med alle de ekstra kilo fra den fede julemad.
Men det er ikke alle slankekure, der er lige sunde at følge. Her giver ernæringseksperterne nogle bud på, hvilke kure du ikke skal følge.

- Jeg synes, man skal undgå alt, der har med pulver, piller og erstatninger at gøre, fordi det er definitionen på en kur. En kur er kortvarig, og man lærer nærmest ingenting af den. Man går måske ned i vægt, men det er vanskeligt at holde vægten efterfølgende, forklarer Jeanette Roede, der er ernæringsekspert og kommunikationschef i Grete Roede AS, til kk.no.

Hun peger på, at mange oplever at miste både fedt og muskler under fx en pulverkur, og det giver i sidste ende en lavere forbrænding. Efter kuren tager mange på igen, og det giver en højere fedtprocent og mindre muskelmasse, hvilket igen gør det endnu sværere at tabe sig.

Det er umenneskeligt at være på slankekur, mener ernæringsekspert. Læs på Femina.dk hvorfor.

For meget fokus på mad
Yngvar Andersen, der er trænings- og kostekspert i Mykjemeir, peger på, at man skal holde sig fra low carb-kurene.
- Kuren gør mad vigtigere, end den er. Man har et konstant fokus på mad, som let kan føre til et usundt fokus og spiseforstyrrelser. Det er ikke sundt at have så meget fokus på en diæt, forklarer Yngvar Andersen til kk.no.

Han påpeger, at det gør det svært at træne og leve sundt, når kroppen er på en så ekstrem kur.

Har du brug for inspiration til vægttabet? Få en række succeshistorier på Slankedokotor.dk.

Overvej en livsstilsomlægning
Jeanette Roede mener, man i stedet for en ekstrem low carb-kur skal fokusere på at spise de langsomme kulhydrater sammen med sundt fedt og proteiner. Det giver nemlig kroppen bedre og mere energi.

- Husk at passe på, når noget er for godt til at være sandt. Kure, som får dig hurtigt ned i vægt, gør, du slapper mere af, og du er dømt til at gå op i vægt igen, siger Jeanette Roede.
Kari Jaquesson, der er træningsekspert, peger på, at en uge eller to med en streng kur ikke gør så meget, hvis du skal tabe et par kilo efter julens fede udskejelser. Men skal man tabe sig mere, handler det altså om en livsstilsomlægning.

Hun råder til, at man kigger på portionsstørrelserne, planlægger sine dage, er aktiv og vejer sig regelmæssigt.

Kilde: www.kk.no