Dette bør du overveje før en tatovering

Drømmer du om, at udsmykke din krop eller markere en betydningsfuld begivenhed eller person i dit liv? Lige meget hvad, er det vigtigt, at dit valg er gennemtænkt.

Har du besluttet, at 2013 skal være året, hvor du får dig en tatovering, så er der flere ting, du bør tage med i betragtningen, inden du lader dig farve for livet. Har du for eksempel tænkt over, hvad en graviditet kan gøre ved en tatovering på maven? Eller har du taget med i betragtningen, at symboler, der er oppe i tiden nu, absolut kan være det modsatte om få år?

Nyhedssitet iVillage.com kommer med deres bedste råd til dig, der har planer om at pynte din krop med en permanent tegning. Her er seks udvalgte aspekter, du bør overveje først:

9 kvinder viser deres smukke tatoveringer frem på Q.dk

1. Trends skifter
Kinesiske tegn, tribalmønstre, keltiske tegn, stjerner. Der er altid en ny modetendens i tatoveringsverden, og inden du vælger et mønster, der er hipt lige nu, skal du vide, at det går af mode igen, og så kan det være mindre besmykkende at have på sig.

2. Graviditet kan ændre huden
Hvis du planlægger at blive gravid på et tidspunkt, så skal du vide, at en graviditet både kan resultere i strækmærker og løs hud bagefter. Undgå derfor at placere tatoveringen på og omkring maven.

3. Den skal kunne skjules
Selvom du ikke umiddelbart tror det, så kan du godt komme i en situation i fremtiden, hvor du ikke har lyst til at vise din tatovering frem. Så overvej grundigt, hvor den skal placeres, i forhold til hvor let den er at dække, hvis det bliver nødvendigt.

Hvad betyder Gitte Nielsens tatovering på håndleddet? Få svaret på Søndag.dk

4. Den vil bleges
En tatovering vil bleges med årene og farverne kan ændre sig. Eksempelvis bliver sorte tatoveringer mere grønlige med tiden. Du kan få dem tegnet op, men måske bliver resultatet ikke så godt, og jo flere farver og detaljer, der er, jo sværere bliver det.

5. Den er permanent
Det kommer ikke bag på dig, og dit udgangspunkt er sikkert, at det netop er pointen, at tatoveringen er permanent. Men hvis det ligger i dit baghoved, at du altid kan få den fjernet, hvis du gerne vil af med det på et tidspunkt, så vid, at fjernelse af tatoveringer ikke altid sker med et tilfredsstillende resultat. Der vil meget ofte være spor af den alligevel.

6. Der er infektionsrisiko
Du skal have nåle under din hud, og det er altid ensbetydende med en infektionsrisiko eller i værste fald sygdomsoverførsel.  Så sørg for at vælge et velrenommeret sted, der bruger rene og sterile nåle. Hold dig væk fra spontane tatoveringer fra suspekte steder på din ferie.