Det vidste du ikke om Michelle Obamas frakke-designer

Den amerikanske præsidentfrue Michelle Obama var en iført en frakke fra mærket Thom Browne ved sin mands indsættelsesceremoni. Lær designeren bedre at kende her.

Hvis der er én ting her i verden, vi altid kan være sikre på, så er det, at den amerikanske præsidentfrue Michelle Obama har lagt en plan med sin tøjstil. Om det så gælder, når hun genbruger sit tøj eller viser sig frem i budgetvenligt design, så formår hun altid at overraske.

Michelle Obama var iført en kjole, hun havde brugt før, da hun var ved sin mands side på valgnatten i november. Se billedet på femina.dk

indsættelsesceremonien i Washington af præsident Barack Obama viste hun sig i en silke-frakke i marineblå af designeren Thom Browne, og en del mennesker har været nysgerrige på, hvem manden bag egentlig er. Her får du fakta om frakke-designeren.

1. Thom Browne er kendt for at designe herretøj. Designeren har hovedsæde i New York og er især kendt for sine strukturerede, skræddersyede jakkesæt, der bærer flere særpræg. Hans hoved-forretning ligger i Tribeca-området på Manhattan.

2. Designeren studerede ikke mode, da han gik på universitetet. Derimod tog han en grad i økonomi ved University of Notre Dame og var samtidig på svømmeholdet.

3. Thom Browne har dog også forsøgt sig som skuespiller i Los Angeles, før han kastede sig over jobbet som designer. Da det ikke lykkedes, fik han et job som sælger hos Giorgio Armani i New York. Han indsamlede mere viden om modebranchen i sit efterfølgende arbejde hos Club Monaco, og indgik siden partnerskab med tøjkæden Brooks Brothers om at udarbejde kollektionen Black Fleece tilbage i 2006.

4. Blandt sine mange priser, så har Thom Browne modtaget Council of Fashion Designers of America Menswear Designer of the Year tilbage i 2006 og blev senere udnævnt til GQ Designer of the Year i 2008.

5. Thom Browne er også kendt for at have startet den kantede trend, hvor herrebukser giver et kig til anklen og har desuden designet flere tætsiddende bukser til herrer. Selv står han ikke tilbage for at gå i den slags bukser privat. 

Michelle Obama er i fuld gang med at skabe en ny negle-trend. Se billedet på elle.dk

Michelle Obama bar desuden et par sko fra mærket J. Crew og siden en gulvlang kjole fra designeren Jason Wu ved sin mands indsættelsesceremoni.