Det skal du vide om at få vokset bikini-linjen

Det er vigtigt at gøre sig klart om forholdene er i orden, når du vælger at få voksbehandlet kønsbehåringen.

Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media

Nu nærmer bikinisæsonen sig, og dermed er det også tid for enhver kvinde at få fjernet uønsket kropsbehåring. Men især bikinilinjen er en svær størrelse at slås med, og derfor kan en professionel behandling ofte være den bedste løsning for at få det bedste resultat.

Men du skal tage dine forholdsregler inden du vælger stedet for behandlingen. Ifølge formand for Dansk Kosmetolog Forening og indehaver af klinikken B’licious, Diana Sommer, er det især vigtigt, at hygiejnen er på dagsordenen.

- Det er vigtigt, at du går hen et sted, der har hygiejnen i orden, og at de bruger en god voks. Spørg efter om de bruger hård voks til at udføre behandlingen. Det stivner på huden og hiver hårene effektivt af, fordi den hæfter på huden og ikke på hårene, siger hun til Alive.dk.

Ønsker du dig en hårfri trussekant, der ligner filmstjernernes? Så prøv behandlingen, som oestrogen.dk har testet. Læs hele artiklen her.

Vigtigt at undgå urenheder
For yderligere at undgå infektion er det vigtigt, at de, der udfører behandlingen bærer handsker og spritter huden af inden. Det fjerner desuden hudfedtet, som der kan være en større tendens til i det område, så voksen hæfter bedre. Det er også vigtigt, at du selv vasker dig forneden inden afvoksningen, så du møder ren op, og dermed gør behandlingen lettere at udføre. 

Du kan risikere at få problemer med indgroede hår, når du får vokset bikinilinjen. Derfor er det bedst, at du ikke går i alt for stramme bukser efter behandlingen. Irritationen vil mest vise sig som en lille bums, der kommer, fordi talgkirtlen sidder på siden af hårstrået og bliver blottet ved behandlingen. Det kan afhjælpes ved at bruge en desinficerende creme.

Hvis du vil være hårfri, skal du have en voksbehandling hver fjerde-femte uge. Jo længere hårene er, jo mere niver det at få udført behandlingen, fordi hårene krydser ind over hinanden, så det er vigtigt, at der ikke går for langt mellem behandlingerne for din egen skyld. 

Kvinder og uønsket kropsbehåring har gået dårligt i spænd lige siden starten af 1900-tallet. Få hele hårfjerningens historie på oestrogen.dk.

Læs også: