Det skal du se i tv lige nu

Igen i år gør tv-kanalerne deres ypperste for at underholde tv-glade danskere i julen.

Det er jul, og derfor er der heller ikke noget bedre end at blive underholdt foran skærmen sammen med familien. Her får du en guide til hvilke fjernsyns-oplevelser, du skal holde øje med i denne højtid.

Hævnen. 27.12.12
Susanne Bier kunne hente den tredje Oscar sidste år med sit mesterværk ’Hævnen’. Bier, der fik sit store gennembrud i 1999 med ’Den eneste ene’, var også oscar-nomineret i 2006, dengang for ’Efter brylluppet’, men anden gang blev altså lykkens gang for dygtige Bier. Det forrygende drama, der er en historie om venskab, hævn og utroskab, har Trine Dyrholm (som vandt en Bodil for sin rolle), Ulrich Thomsen og Sveriges Mikael Persbrandt i hovedrollerne. En halv million valfartede til de danske biografer for at se filmen.

X Factor 28.12.12
For sjette gang søsætter DR ’X Factor’ – denne gang med en helt ny vært, Signe Molde, og to nye dommere, Anne Linnet og Ida Corr. Signe Molde vil nogle kende fra ’Det Nye Talkshow’, hvor hun var Anders Lund Madsens udsendte reporter, Anne Linnet behøver nok ingen nærmere introduktion. Den dansk-gambianske sangerinde Ida Corr har en hel perlekæde af udgivelser bag sig – senest har hun i år udsendt singlen ’Singled Out’.
Kl. 20.00, DR1
Kl. 21.55, DR1

Pilou Asbæks rolle i Borgen bliver i denne sæson nedtonet efter hans eget ønske. Læs hvorfor det er endt sådan på billedbladet.dk

På tour med Linie 3  29.12.12
Thomas Eje, Preben Kristensen og Anders Bircow, tilsammen Linie 3, har en plads i de fleste danskeres hjerte. Selv de mest blaserte må overgive sig, når Thomas giver sine parodier, Preben iklæder sig dronning Margrethe-kostumet, og Anders spiller klovn, eller når de tre tilsammen giver den i bedste Mills Brothers-stil. Linie 3 er aktuel med et nyt show, der fortsætter det meste af 2013. Anmeldelserne har som altid været i top, og imponerende 135.000 billetter er allerede solgt. I aften kan du få et kig bag kulisserne på deres nye show.
Kl. 22.25, TV 2 Charlie

TV2 012 30.12.12
Cecilie Frøkjær, Johannes Langkilde og Morten Ankerdal er det stærke trekløver ved gallashowet ’TV 2012: De største øjeblikke’, der finder sted i Operaen. Her præsenterer de veloplagte værter en række prominente gæster, bl.a. statsminister Helle Thorning-Schmidt, der bliver opfordret til at danse årets nye hit ’Gangnam Style’ a la Psy med værterne. Derudover vises glimt fra årets sportslige højdepunkter, og et bredt udpluk af TV2-folk dukker op blandt publikum. For musikken står bl.a. Nephew, Shaka Loveless, Alphabeat, Lukas Graham og Medina.
Kl. 20.50, TV 2

Dronningens nytårstale 31.12.12
Dronning Margrethe er kendt for at kunne komme med en om ikke spids, så dog i al fald humoristisk kommentar, når hun får chancen. Og netop i år har forfatteren Jens Andersen samlet 350 dronning Margrethe-citater i bogen "Om man så må sige", som udkom i efteråret. Årets nytårstale er den 41. i rækken, og mon ikke dronningen også i år vil sige noget, som vil blive husket. Den traditionsrige tale transmitteres fra Dronningens modtageværelse i Christian IX’s palæ på Amalienborg og kan ses på både DR og TV 2. Siden 2010 er talen blevet transmitteret i radioen, så også danskere, der bor i udlandet, kan høre dronningen tale.
Kl. 18.00, DR1 & TV 2

Borgen 1.1.2013
Normalt er søndag dagen for dansk TV-dramatik, men DR skyder allerede nu den nye sæson af ’Borgen’ i gang – for så at fortsætte de følgende ni søndage. For Sidse Babett Knudsen har rollen som Birgitte Nyborg (som nu er gået ind i det private erhvervsliv) betydet et karriereboost. Der er bud efter hende og de andre ’Borgen’-skuespillere herhjemme og i udlandet. Den højpotente dramaserie har høstet adskillige priser, bl.a. Prix Italia for Bedste dramaserie og to priser i Biarritz i Frankrig. Sidse Babett var endvidere nomineret til en Emmy, men vandt dog ikke.
Kl. 20.00, DR1

I år får X Factor premiere allerede i december. Læs på viunge.dk hvorfor DR har valgt at lægge underholdningsprogrammet tidligere i denne sæson