Det skal du gøre og ikke gøre under udsalget

Januarudsalg er lig med vild shopping for rigtigt mange af os. Men ender du altid med at tømme din konto og komme hjem med en masse, du aldrig får brugt, fordi det viser sig at være fejlkøb?

Det er et velkendt fænomen, at udsalg frister og får os til at købe tøj, sko og ting, vi i virkeligheden ikke har brug for. Så for at navigere sikkert blandt alle de fantastiske tilbud i butikkerne, er det en rigtig god idé at gøre sig klart på forhånd, hvad der er værd at gå efter og ikke mindst, hvad du skal holde dig fra.

Nyhedssitet Dailymail.co.uk har talt med Eve Thomas, der er stylistdirektør ved online modesitet Theoutnet.com. Hun giver dig sine bedste råd til, hvordan du skal forberede dig, inden du tager på udsalgsjagt.

ELLE har gjort 10 klassiske udsalgsfund. Se galleriet på Elle.dk

Top 5 over hvad du skal undgå
1.
Undgå alt, som du ikke føler dig fantastisk tilpas i. Hvis ikke du har følelsen første gang, du prøver tøjet, får du den aldrig.

2. Undgå alle sko, der er for store eller for små. Lad dig ikke friste af det gode tilbud.

3. Køb kun tøj, sko eller accessories, der passer med mindst fire andre ting i din garderobe. Ellers kommer den enlige svale til at forblive i garderobeskabet for evigt.

4. Lige meget hvor smart og billigt et køb, der er tale om, så drop det, hvis du ikke kan se dig i det mere end en enkelt gang.

5. Selvom også denne lille sorte kjole synes helt uundværlig, så drop købet, hvis der i forvejen hænger et utal af sorte kjoler i dit garderobeskab.

Top 5 over hvad du skal gå efter
1.
Det lyder måske kedeligt, men læg et budget, før du går ud. At leve af havregryn resten af måneden er lettere på idéplan end i virkeligheden.

2. Gå efter klassikerne og basisitems. Hvis du kan fylde lageret med T-shirts, en blazerjakke, en lille sort kjole eller et par sorte pumps og oven i købet spare penge på det, har du virkelig gjort et kup, der holder i flere år fremover.

3. Et udsalg er en god mulighed for at stifte bekendtskab med nye designere. Så vis lidt mod, og kig andre steder, end der hvor du plejer.

4. Tænk fremad. Det, du køber nu, må gerne kunne bruges næste efterår og vinter også. Gå derfor efter designs, du vurderer godt kan klare en sæson mere.   

5. Tøv ikke alt for længe, når du virkelig finder noget godt. Det er bittert, hvis en anden snupper det, mens du oser videre i butikken for at overveje købet endnu engang.

Få Scarlett Johanssons 10 bud på god stil på Elle.dk