Det er en myte at kartofler feder

Kartofler er en af vores yndlingsspiser. Og vi har i flere år været bange for, at det er kartoflen, som er skyld i, at det er svært at få et vægttab til at fungere.

Det er rigtigt, at der i kartoflen er flere kalorier end i de fleste andre grøntsager, men ikke så mange, at du ikke kan spise dem med fornøjelse i almindelige mængder. Som altid er det antallet af kalorier, som har betydning i forhold til dit vægttab.

Du kan få slanketips til din aftensmad på SlankeDoktor.dk her

Det er derfor aldrig en enkelt ekstra kartoffel til din aftensmad, der gør den helt store forskel. Men hvis du spiser rigtig mange, vil det naturligvis tælle i det samlede regnskab. Det betyder også noget, om du klæder dem på med sovs eller smørklatter, det vil også gøre en forskel.

Kartofler versus ris
Sammenligner du kartofler med ris, pasta og brød, så indeholder kartoflen færrest kalorier pr. 100 g. Du får her en lille liste over kalorier i nogle få grøntsager, kartofler og andet tilbehør:

Indhold af kalorier pr. 100 g af varen:
Kartofler, ca. 90
Gulerod, ca. 50
Pastinak, ca. 55
Hvidkål, ca. 40
Ærter, ca. 65
Pasta, kogt ca. 170
Ris, kogt ca. 140

Der er ikke den store forskel på nye og gamle kartofler. Vandindholdet svinder dog lidt på vores kartofler i løbet af vintermånederne, men det giver ikke en fordobling på kalorierne. Hertil kommer, at der også er forskelligt indhold af kalorier set i forhold til typen af kartoffel.

Læs om den søde kartoffels fordel på SlankeDoktor.dk