Derfor tænder kvinder på magt

Nogle kvinder har en svaghed for magt. Men hvorfor er de magtfulde mænd så attraktive? Få svaret her.

En gang imellem sker det, at mænd fra verdens inderste magtcirkler bliver afsløret i utroskab, som f.eks. Franklin D. Roosevelt, John F. Kennedy, Bill Clinton og vores egen daværende statsminister Jens Otto Krag. Senest har den amerikanske general David Petraeus meldelt sin afgang på grund af en affære.

Ifølge en psykolog er det ikke så mærkeligt, at netop magtfulde mænd er næsten uimodståelige for en bestemt type kvinder.
 
- De fleste af os vil have et godt job med faste arbejdstider, og et roligt liv derhjemme. Men toppolitikere er ikke som os andre. Deres job indebærer daglige udfordringer, at blive sendt i krig og rejser hele tiden. Det tiltrækker de kvinder, der inderst inde har det godt med at løbe en risiko og kan lide usikkerhed, siger psykologiprofessor på Temple University, Frank Farley, til Discovery.com

Sådan undgår du at falde for de forkerte mænd. Find guiden på Q.dk

Der er ikke ret langt fra den karismatiske, beslutsomme politiker i helterollen til ham, der svigter omverdenens tillid, mener eksperten.

- Når man er så attraktiv: udretter en masse, har succes, er karismatisk og har en risikovillig personlighed, skal der ikke ret mange muligheder til, før ting kan begynde at ske, siger Frank Farley.

Bliver tilgivet igen
Utro politikere kan dog glæde sig over, at vælgerne sandsynligvis tilgiver dem igen. Ofte bliver de endda større stjerner på den politiske himmel, der før var dækket af sorte skyer af utroskab, mener Farley.

- Jeg interesserer mig meget for helteskikkelser. Og når man spørger folk om offentlige helteskikkelser, er Franklin D. Roosevelt og John F. Kennedy næsten altid i top blandt præsidenterne.  De er begge skoleeksempler på utroskab, og Bill Clinton er måske den mest populære politiker på planeten, siger han.

CNN foretog sidste år en rundspørge, der viste, at John F. Kennedy er den mest populære præsident i amerikansk historie.

Hvilken kvindetype er du? Find ud af det og vælg den rette mand. Tag testen på Q.dk